FC Slovan Rosice je klub s dlouholetou tradicí, která sahá až do roku 1909. V dřívějších dobách klub působil v nižších soutěžích. Od roku 2009 začal působit v divizi. Rosičtí v sezóně 2010/11 vyhráli divizní skupinu D a postoupili tak do Moravskoslezské fotbalové ligy, v sezóně 2012/13 však po dvouletém působení ve třetí nejvyšší soutěži sestoupili zpět do Divize D. Od sezóny 2019/20 nastupuje Slovan Rosice opět v Moravskoslezské fotbalové lize. Klubové barvy jsou žlutá a černá. Své domácí zápasy odehrává na stadionu FC Slovan Rosice s kapacitou 1 200 diváků. Ke známým odchovancům klubu patří Ladislav Krejčí a urostlý útočník Petr Malata, který v předešlých sezónách býval postrachem všech soupeřů Rosic. Před sezónou však přestoupil do TJ Čechie Zastávka. Rosice nebyli do předkola MOL Cupu nasazené. První zápas této sezóny v MSFL na ně čekal 31.7. proti FK Frýdek-Místek, se kterým rosičtí vyhráli 1:3, když se prosadil Pazourek a dvakrát Koláčný. Ve druhém zápase proti Kroměříži prohráli 1:2, gól za Rosice vstřelil Krejčí.

V kádru Rosic došlo před sezónou k pohybu. Do klubu přišlo 7 nových hráčů včele s ostříleným Radkem Buchtou, který nastoupil do 67 ligových utkání. Z kádru Rosic opačným směrem odešli čtyři hráči. Většina hráčů z kádru Rosic má zkušenosti z mládežnických kategorii z nedaleké Zbrojovky Brno. Kromě zmiňovaného Radka Buchty mají také ligové zkušenosti Daniel Přerovský a Peter Šenk, který nastoupil do šesti prvoligových utkání ve slovenské lize.

Naše áčko v posledním utkání předvedlo dobrý výkon a ze Znojma přivezlo tři body za výhru 2:3. Gólově se prosadili Plichta, Dolejš a Šuta. Svěřenci Jana Šimáčka budou chtít tento výkon zopakovat i proti Rosicím, se kterými se našim fotbalistům moc nedaří. Každá série však jednou končí, tak proč se o to nepokusit právě tento týden.


Zápasová fakta

Bilance vzájemných duelů v MSFL: 1 remíza, 1 výhra Rosic

Skóre v MSFL: 1:2 pro Rosice


Soupiska FC Slovan Rosice

Brankáři: David Juran, Jan Zádrapa, Petr Soustružník

Obránci: Tadeáš Zezula, Peter Šenk, Michael Kršák, Jakub Černý, Jan Vítamvás, Pavel Drbal, František Malár, Jan Krejčí

Záložníci: Tomáš Praks, Pavel Novák, Radek Buchta, Jiří Koláčný, David Pazourek, Tomáš Selinger, Erik Sedláček, Petr Šíp, Václav Karásek, Pavel Král

Útočníci: Adam Fila, Tomáš Dobrovodský, Daniel Přerovský, Miroslav Kozel

Hlavní trenér: Michal Kugler Asistenti trenéra: Petr Čejka a Petr Malata Trenér brankářů: Josef Hron Vedoucí mužstva: Miroslav Bílek Maséři: Radek Kříž a Luděk Kugler