FC Velké Meziříčí 0:1 (0:0) FC Slovan Rosice

Gól: 50. Černý

Rozhodčí: Kolář Jaroslav - Vejtasa Simon, Vostrejž Ivan ŽK: 4:2. Diváci: 246.

FC VM: Kolář – Pavlík (46. Vašíček), Komínek (C), Mucha, Puža (75. Mezlík) – Bouček (75. Sysel), Šuta (85. Malata Mir.), Demeter, Urbánek (25. Karmazín), Nedvěd – Plichta

Rosice: Zádrapa- Buchta, Černý (C), Fila (71. Dobrovodsky), Krejčí, Novák, Pazourek (84. Sedláček, 90+3. Drbal), Selinger, Šenk (71. Přerovský), Vítámvás (46. Šíp), Zezula


Do třetího kola Moravskoslezské fotbalové ligy vstoupili oba soupeři velmi vlažně. Až v 10. minutě mohli fanoušci vidět první náznak šance, když poslal ostrý centr do vápna Pavlík, balón však nikdo z našich hráčů nedokázal dostat do brány. O minutu později, v 11. minutě, musel rychle z brány vyběhnout Kolář, aby odkopl nebezpečný míč před hostujícím útočníkem. Ve 30. minutě viděli diváci střelu na bránu, Rosice však nějak významně Kolářovu svatyni neohrozily. Ve 37. minutě vykopával Pavlík nebezpečnou střílenou přihrávku na hranici malého vápna před dobíhajícími hráči soupeře.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Ve 47. minutě však přišel úder Rosic, když se krásně z přímého kopu trefil Černý, 0:1. Rosice mohly zvýšit skóre o tři minuty později, naštěstí velkou příležitost před Kolářem neproměnily. V 56. minutě se do zajímavé pozice po centru Vašíčka dostal Šuta, zakončil však s malou razancí a hostující Zádrapa neměl problém míč chytit. V 77. minutě se Rosice dostaly do brejku, hostující útočník však nepřesně přehodil Koláře a bránu vůbec netrefil. Až v 90. minutě se naši fotbalisté dostali do většího tlaku, když se z centru dostal k hlavičce Mirek Malata, jeho zakončení však zázračně vytáhl hostující Zádrapa na roh. Z následujícího rohu se dostal po odrazu k nebezpečné střele Vašíček, gólman Zádrapa jí však opět vyrazil na roh. Po dalším rohu se tentokrát ke střílenému centru dostal Karmazín, jeho pokus jen o chlup minul Komínkovu hlavu ve velmi slibné pozici. Rosice závěrečný tlak ustály a odvezly si tak z našeho hřiště tři body za výhru 0:1.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Dnes se nehrál fotbal, ale překopávaná. Pro diváky hrozný od obou týmů. Klasický zápas o jednom gólu, bohužel jsme ho nedali my, ale Rosice. Šance jsme si vypracovali až v 90. minutě a to je prostě málo, za mě jsme odehráli zatím náš nejslabší zápas. Jsem hotový z našeho zdravotního stavu, my nestřídáme kvůli výkonům nebo taktice, ale kvůli neustálým zraněním. Každopádně je to opět ztráta doma a musíme ji dohnat někde venku.


Sestřih utkání


Úvodní foto: novinyvm.cz