Před prvním zápasem byla v týmu cítit mírná nervozita. Přece jenom kluci přijeli změřit své síly s týmy, ze kterých bylo cítit silné sebevědomí a které hráli ve svém domácím prostředí. Kluci nevěděli co mohou od těchto týmů čekat.

První zápas začal ve 14:15 s týmem Fotbal Vinoř. Hned v prvních minutách se ale ukázalo, že nervozita a obavy byly zcela zbytečné. FCVM vyhrálo 7:0 a do dalšího zápasu odcházeli s patřičným sebevědomím. Následoval zápas s SK Dolní Jirčany, který skončil opět s nulou inkasovaných gólů a třemi trefami ze strany FCVM. Po třízápasové pauze hráli s SK Slavia Jesenice, kde i po jednom inkasovaném gólu dokázali výhru strhnout na svoji stranu poměrem 3:1. Po další pauze následoval zápas s papírově nejsilnějším soupeřem – Viktoria Vestec. Po velmi napínavém a místy i vyhroceném utkání bylo konečné skóre 5:2 ve prospěch přípravky FCVM. A jako poslední soupeř na nás čekal v 17:30 tým Tatranu Kamenný Přívoz. Přes mnoho neproměněných příležitostí a krásných fotbalových akcí na obou stranách se z vítězství 1:0 mohli radovat hráči z Velkého Meziříčí.

Z tohoto turnaje si kluci ze starší přípravky zaslouženě odvezli pohár a zlaté medaile za první místo. Jako třešnička na dortu byla skutečnost, že do Velkého Meziříčí putoval i pohár za nejlepšího střelce. Domů na Vysočinu pak všichni odjížděli s velmi příjemným pocitem.

Poděkování patří nejenom organizátorům celého turnaje, ale i fanouškům, kteří udělali příjemnou atmosféru a trenérům, kteří kluky připravují a tyto a podobné turnaje s nimi absolvují.