První zápas byl proti Žďáru nad Sázavou. V předchozím kvalifikačním turnaji jsme se Žďárem prohráli, když Žďár vstřelil vítěznou branku z přímého kopu doslova v poslední vteřině. Nic podobného se tentokrát ale neopakovalo a FCVM si pohlídalo první výhru v turnaji výsledkem 5:3.

Ve druhém zápase nás čekal tým FC Kuřim. Psychicky to nebylo jednoduché, protože Kuřim hned na začátku drtivě porazila FŠ Třebíč 9:2 a tím dala najevo, že chce útočit na první místo. Kluci se však nenechali rozhodit a drželi si svoje pozice. Skvěle bránili dozadu a naopak svými přesnými kombinacemi směrem na soupeřovu branku ukázali, že i oni chtějí pohár za první místo pro sebe. Krásný fotbalový zápas nakonec skončil 4:3 ve prospěch FCVM. Velmi důležitá výhra v těžkém zápase.

Další zápas byl s týmem FC Svratka Brno. Bezesporu kvalitní tým, který dokáže otáčet zápasy. Výhra 2:1 byla zasloužená. Kluci si po třetím vyhraném zápase spočítali, že „bednu“ mají na dosah a že v případě dobrých výsledků v posledních dvou zápasech mohou myslet i na vítězství. Stále je ale čekali dva silní soupeři – SK Líšeň a FŠ Třebíč.

Zápas s FŠ Třebíč začal opatrně. Oba týmy věděly, že tento zápas může rozhodnout o šanci na dobré umístění. Tentokrát si ale ve vzájemném duelu vedli lépe kluci z FCVM a vyhráli 3:1.

Před posledním zápasem s SK Líšeň už se vědělo, že pohár putuje do VM. Pro Líšeň to byl ale naopak velmi důležitý zápas. Po několika nevyužitých šancích na obou stranách zápas skončil spravedlivou remízou 4:4.

Konečné pořadí tedy nakonec bylo následující a kluci budou zaslouženě zapsaní jako první vítězové tohoto putovního poháru.

1. FC Velké Meziříčí 2. FC Kuřim 3. SK Líšeň 4. FŠ Třebíč 5. FC Žďas Žďár nad Sázavou 6. FC Svratka Brno

Velké poděkování opět patří pořadatelům a zvláštní zmínku si pak zaslouží pan rozhodčí, který svým výkonem a přístupem pozvedl celý turnaj o několik příček výše. A samozřejmě nesmíme zapomenout na trenéry, kteří za tímto úspěchem stojí a v neposlední řadě také na solidní fanouškovskou základnu.