FC Velké Meziříčí 3:0 (0:0) 1. SC Znojmo FK

Branky: 71. Dolejš, 81. Prokeš (vla.), 89. Robin Demeter

Diváci: 150

Rozhodčí: Tomanec – Bělák, Gasnárek

FC VM: Kolář – Pavlík, Mucha, Komínek, Bouček - Dolejš (89. Vašíček), Puža, Demeter P., Šuta (72. Sysel), Demeter R. - Plichta (85. Malata Mir.)

Znojmo: Przybysz – Russmann, Okleštěk, Glushach, Kočík (85. Žalud), Goncalves (85. Holman), Prokeš, Hnaníček, Krakovčík, Kirschner, Štrombach (63. Kartišovs)


V prvním jarním zápase Moravskoslezské fotbalové ligy hostili naši fotbalisté Znojmo. V utkání, které se hrálo na umělé trávě, nebylo vidět příliš velkých šancí. Gólovou radost přineslo až posledních dvacet minut. Po dohrané standardní situaci se z blízka prosadil Dolejš. U druhé branky utkání zatáhl střídající Sysel míč po levé straně a na zadní tyči hledal přihrávkou Plichtu, hostující Prokeš však dostal balón nešikovně za záda znojemského gólmana. Třetí gól vsítil Robin Demeter hlavou po centru Petra Dolejše. Naše mužstvo vstoupilo tak do jarní části výhrou 3:0.

Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Kdo se koukne na výsledek, tak si musí říct, že to bylo jasný. Já si ale myslím, že šlo o remízový zápas bez gólových momentů s nějakými náznaky špatně řešenými ve finální fázi na obou stranách. Fotbalu určitě nepomohl vítr a tak bylo jasné, že dnes to bude o přístupu, bojovnosti a prvním gólu. Nám se naštěstí v druhém poločase podařilo dohrát vrácenou standardní situaci a tento moment byl rozhodujícím faktorem k vítězství. To, že jsme potom přidali ještě 2 góly bylo už tím, že soupeř otevřel obranu a my dobře, i když v prvním případě se štěstím, dohráli brejkové situace. Kluky musím pochválit, protože s tím, co jsme předváděli v posledních přípravných zápasech, tak dnes to bylo v přístupu úplně o něčem jiným.



Příští utkání se odehraje v sobotu 19.3. venku proti Rosicím. Čas výkopu je naplánován na 15:00.