Fotbalový klub v Otrokovicích byl založen v roce 1928. V Moravskoslezské fotbalové lize působí od sezóny 2015/2016. Klubové barvy jsou modrá a bílá. Své domácí zápasy odehrává ve sportovním areálu Trávníky, který má kapacitu 1 000 diváků. Nejlepšího umístění dosáhly Otrokovice v sezónách 2015/16 a 2018/2019, kdy v obou případech obsadily osmé místo třetiligové tabulky. Za největší úspěch klubu se považuje druhé místo v Divizi D v sezóně 2014/2015, které znamenalo postup do MSFL.

V Otrokovicích po podzimní pauze nezůstal kámen na kameni. Do týmu nového trenéra Jana Žižky přišlo hned deset nových hráčů. Mezi nimi již zmiňovaný Pavel Simr, který v našem dresu vířil 9 let divizní a třetiligové vody a patřil k ofenzivním oporám. Dalšími nově příchozími hráči jsou například čtyřiadvacetiletý Marek Vintr, který naposled působil v druholigovém Vyškově či stejně starý Oliver Putyera, který do Otrokovic přišel z Opavy. Směrem ven z klubu šlo 10 hráčů, ať už ve formě hostování či přestupu.

Obměněnému kádru Otrokovic start do jara vyšel, když v prvních dvou duelech si Viktorka připsala šest bodů za dvě výhry nad Hlučínem a Uherským Brodem. Poté přišly dva pětigólové debakly od Sigmy Olomouc B a od Frýdku - Místku. V posledním utkání MSFL si Otrokovice vyšláply na lídra tabulky z Kroměříže, když ho porazily 2:1. Otrokovice se nachází na předposledním 16. místě tabulky se ziskem 17 bodů.

Naše áčko v minulém kole vyhrálo nad Slováckem B 0:1, když se trefil křídelník Dolejš. V tabulce našemu týmu nadále náleží 10. místo se ziskem 26 bodů. Nejlepším střelcem je devítigólový Antonín Plichta. Co očekává trenér Jan Šimáček od nedělního duelu? „Oni hrají doslova o život, takže to rozhodně nebude žádné nahoru dolů. Počítám, že budou Otrokovice hrát zezadu, se snahou nedostat branku a případně nás trestat z brejkových situací,“ řekl pro Ždárský deník. Nechyběla také slova o Pavlu Simrovi. „Pavel Simr toho v Meziříčí na hrotu útoku nahrál spoustu, určitě se bude chtít v dresu našeho protivníka vytáhnout. V našem vápně si na něj musíme dát velký pozor,“ zdůraznil trenér Jan Šimáček.

Přijďte v neděli dopoledne podpořit naše kluky! Jedeme, Velmez, jedeme!


Soupiska FC Viktoria Otrokovice

Brankáři: Roman Konečný, Juraj Semanko

Obránci: Tomáš Dekleva, Andrii Hretsaichuk, Oleksandr Pernatskyi, Filip Přikryl, Michal Suchý, Martin Vašulka, Martin Zedníček

Záložníci: Petr Berger, Matyáš Blahuta, Patrik Chovan, Jiří Kiška, Samuel Prokaj, Oliver Putyera, Lukáš Vychodil

Útočníci: Matěj Fiala, Pavel Simr, Marek Vintr

Hlavní trenér: Jan Žižka Hrající asistent: Petr Zapalač Kustod/masér: Libor Kubečka Vedoucí týmu: Tomáš Žáčik