SK Uničov 1:3 (1:0) FC Velké Meziříčí

Branky: 18. Ambrozek (pen.) – 79. Plichta, 80. Plichta, 85. Šuta

ČK: 59. Koutný

Diváci: 165

Rozhodčí: Drozdy Luboš - Tomanec Josef, Gasnárek Michal.

SK Uničov: Uvízl – Bala, Vejvoda, Svoboda (88. Štaffa), Ambrozek, Komenda (K) (59. Diblík), Vybíral, Bača, Sečkář (46. Můčka), Krč, Koutný

FC VM: Kolář – Pavlík (70. Bouček), Puža, Demeter Patrik, Šuta, Nedvěd (86. Vašíček), Plichta, Demeter Robin, Komínek (K), Mucha, Urbánek (59. Malata Mir.)


Hned v první minutě se do zajímavé šance dostali domácí, jejich zakončení však bylo nepřesné. Poté se odehrával boj ve středu hřiště. V 18. minutě nařídil rozhodčí Drozdy penaltu pro domácí, kterou bez problému proměnil Ambrozek. Náš tým poté převzal iniciativu a vypracoval si několik gólových příležitostí, žádná však neskončila za zády brankáře Uvízla. Na konci poločasu se do dvou šancí dostali také domácí, žádnou naštěstí neproměnili.

Ve druhém poločase ráz zápasu z velké části určila červená karta pro Koutného za faul na Robina Demetera. Náš tým poté domácí tým zatlačil, musel si však dávat pozor na nebezpečné protiútoky domácích. V 79. minutě přišla vyrovnávající branka od Plichty na 1:1. Stejný hráč pak poté o chvíli později dokonal obrat na 1:2. V 85. minutě pojistil vítězství svojí přesnou hlavičkou Šuta a náš tým se tak mohl radovat z venkovního vítězství 1:3!


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Dnes jsme změnili rozestavení a domácím jsme byli vyrovnaným soupeřem. Utkání ovlivnila přísná červená karta pro domácího hráče a gól na 1:1. Poté se domácí sesypali a my toho využili k celkovému obratu. Kluci zaslouží pochvalu a po minulém týdnu je dnešní výhra o to cennější.


Sestřih utkání


Další zápas sehrají naši fotbalisté již ve středu 25.5. od 17:30 na Tržišti. Soupeřem bude Jihlava B.