FC Vysočina Jihlava byla založená v roce 1948 pod názvem PAL Jihlava. V roce 1995 došlo k velké fúzi s SK Jihlava, jedním z tradičních jihlavských fotbalových klubů. Svůj současný název nese od roku 2000. Jihlavské béčko v dobé svého vzniku působilo v nižších krajských soutěžích. V sezóně 2004/2005 béčko Jihlavy vyhrálo divizi a započalo tak svoje sedmileté působení v MSFL. Po sezoně 2011/2012 se přechodem z Moravskoslezské fotbalové ligy do juniorské ligy vyčlenilo z mužských soutěží FAČR. K obnovení rezervního týmu došlo po zrušení této mládežnické ligy v roce 2019. Béčko Jihlavy v MSFL opět působí od sezóny 2020/2021.

V jarní části se svěřencům Michala Veselého vůbec nedaří. Mladíci Jihlavy si na své konto nepřipsali ani jeden bod a soupeřům dokázali nastřílet pouze 5 gólů. Naopak 29 gólů inkasovali. V posledním zápase jihlavské béčko prohrálo s Otrokovicemi 0:2. Nejlepším střelcem týmu je čtyřgólový Sebastian Chocholatý. Jihlavě B náleží v tabulce MSFL poslední 17. příčka se ziskem 13 bodů.

Naše áčko v nedělním utkání odčinilo sedmigólový výprask od Hlučína, když porazilo Uničov 1:3. V 79. minutě zavelel k obratu Plichta, o minutu později přidal pak svůj druhý gól tentýž hráč a na konečných 1:3 zvýšil hlavičkou Šuta. Náš tým se nedělní výhrou posunul na 9. místo v tabulce MSFL. Bodový zisk týmu je aktuálně na 34 bodech. Je jasné, že tým trenéra Jana Šimáčka ve středečním utkání bude chtít potvrdit úlohu favorita a zvítězit. Přijďte naše hráče hnát za vítězstvím. Jedeme Velmez, jedeme!


Soupiska FC Vysočina Jihlava B

Brankáři: Jágrik Adam, Lancman Michal

Obránci: Christodoulou Irodotos, Fila Martin, Jiřík Daniel, Mikuška Pavel, Němeček Štěpán

Záložníci: Arroyo Luis, Chocholatý Sebastian, Fila Lukáš, Franěk Tomáš, Jiroušek Jiří, Křehlík Miroslav, Lokvenc Marek, Maršík Daniel, Miška Matyáš, Musil Lukáš, Novák Adam, Ritter Adam, Shudeiwa Fares, Vítek Jan

Útočníci: Tall Mame, Walter Martin

Hlavní trenér: Michal Veselý Asistent trenéra: Dan Poul