FK Blansko bylo založeno v roce 2004, kdy sloučením ASK Blansko a TJ ČKD Blansko vznikl jednotný tým pod společným názvem FK APOS Blansko. Klub začínal v I.A třídě, postupně se však prodral do vyšších soutěžních pater na Moravě a ve Slezsku. V sezonách 2008/09 a 2016/17 působilo Blansko v MSFL, v obou případech však ihned sestoupilo zpět do Divize D. Z té v sezóně 2018/2019 opět postoupilo do MSFL. V předčasně ukončené sezoně 2019/20 kvůli pandemii koronaviru získal tým titul mistra Moravskoslezské fotbalové ligy a postoupil do Fortuna národní ligy. Ve druhé nejvyšší soutěží se však tým Blanska příliš neohřál a sestoupil zpět do MSFL.

Tým trenéra Petra Vašíčka se opírá zejména o záložníka Tomáše Machálka, který dříve hrál v druhé lize za Opavu a Líšeň. Největší útočnou hrozbou je jedenáctigólový útočník Jiří Tulajdan.

Blansko v posledním utkání remizovalo s Vrchovinou 0:0. Tým, který ještě v minulé sezóně působil v druholigových vodách, čeká na výhru 11 zápasů. V aktuální tabulce MSFL se blanenští nachází na 13. místě se ziskem 31 bodů.

Naše áčko si v posledním utkání bez problému poradilo s poslední Jihlavou B 4:0. O góly se postarali Puža, Mirek Malata, Robin Demeter a Bouček. V neděli na svěřence trenéra Jana Šimáčka čeká určitě těžší soupeř. Blansku máme totiž co vracet po podzimní prohře 0:4. „To byl náš nejhorší podzimní výkon, který bychom chtěli odčinit. Možná budou nějaké další změny v sestavě, protože Robin Demeter má po středě svalové problémy. Pokud se nám podaří vyhrát, bylo by to potřetí za sebou, což se nám už dlouho nepovedlo,“ sdělil trenér Jan Šimáček pro Žďárský deník. Náš tým se nachází v tabulce MSFL na 9. místě se ziskem 37 bodů. V neděli tak naši hráči můžou výhrou pokořit metu 40 bodů. Věřme, že se tak stane. Jedeme Velmez, jedeme!


Soupiska FK Blansko

Brankáři: Petr Nešetřil, David Vitásek

Obránci: Filip Adamec, Dominik Blažík, Tomáš Černý, Adam Fiala, Tomáš Chyla, Filip Smrčka, Petr Šíp

Záložníci: Štěpán Alexa, Tomáš Feik, Luboš Chloupek, Tomáš Machálek, Martin Pecuch, Marek Štencl, Nikola Todorić, Marek Zúbek

Útočníci: Jiří Tulajdan

Hlavni trenér: Petr Vašíček Asistent trenéra: Erik Mihola Trenér brankařů: Jaromír Piták Vedoucí mužstva: Karel Pernica Masér: Alexandr Malits ml.