FC Fastav Zlín byl založen v roce 1919 jako SK Zlín. Klubové barvy jsou žlutá a modrá. Hráčům Zlína se přezdívá Ševci dle historie města spjatého s obuvnictvím. Od sezóny 2015/16 působí první tým Zlína v české nejvyšší fotbalové soutěži, do které se znovu vrátil po pětileté účasti ve 2. lize. V novodobé historii hraje béčko Zlína od roku 2002 v MSFL, výjimkou byl ročník 2009/2010, když po sestupu z třetí ligy spadlo do divize. V dalším ročníku hned Ševci vybojovali postup zpět do třetí ligy. Sportovní vedení Zlína zrušilo svoje béčko v letech 2017 až 2019, poté byl opět rezervní tým přihlášen do MSFL. Nejlepším umístěním Zlína B ve třetí lize je čtvrté místo z ročníku 2004/2005.

V kádru trenéra Luďka Marcaníka můžeme vidět zejména odchovance zlínské fotbalové akademie. Věkový průměr týmu se pohybuje kolem 20 let. Nejlepšími střelci týmu jsou pětigólový Bobčík a Chwaszcz.

Zlín B v posledním zápase nestačil na našeho minulého soupeře z Blanska, když s ním prohrál 0:3. V jarní části Ševci získali 11 bodů za tři výhry a dvě remízy. V tabulce MSFL se nachází na 15. místě se ziskem 28 bodů.

Naše áčko v posledním utkání remizovalo na domácí půdě s Blanskem 1:1. Gólově se prosadil útočník Plichta. Cíl pro zbytek sezóny je jasný. „Řekli jsme si v kabině, že sezonu nechceme jen tak dohrát. Hodláme se pokusit vybojovat co nejlepší umístění. Osmé místo už si asi Frýdek-Místek pohlídá, ale udržení deváté pozice by znamenalo, že skončíme v první polovině tabulky,” sdělil pro Žďárský deník trenér Jan Šimáček. Náš trenér v sobotu neočekává jednoduchý duel. „Počítám, že za juniorku Zlína naskočí někteří dorostenci, kteří se trenérovi budou chtít ukázat. Menší množství zkušeností budou chtít mladíčci nahradit elánem a dravostí. Čekám vyrovnaný zápas, který rozhodnou maličkosti,“ okomentoval Jan Šimáček. Náš tým se nyní v tabulce nachází na 9. místě se ziskem 38 bodů. Nejlepším střelcem týmu je Antonín Plichta se třinácti vstřelenými góly. Držte v sobotu dopoledne našemu týmu palce. Jedeme Velmez, jedeme!

Utkání můžete sledovat na online streamu ZDE.


Soupiska FC Fastav Zlín B

Brankáři: Štěpán Bachůrek, Jan Šiška

Obránci: Patrik Kulíšek, Jiří Pafka, Tobiáš Slovák, Jakub Kolář, David Tkáč

Záložníci: Jan Hellebrand, Filip Jura, Daniel Mach, Martin Mlýnek, Vít Mlýnek, Martin Nečas, Filip Němeček, Radim Pobořil, Tomáš Uhřík, Adam Číž,

Útočníci: Libor Bobčík, Šimon Chwaszcz, Lukáš Hrdlička

Hlavní trenér: Marcaník Luděk Asistent trenéra: Jozef Šišjak Vedoucí mužstva: Šimurda Karel Masér a zdravotník: Michal Molek Trenér brankářů: Otakar Novák Fyzioterapeut: Michael Pavlík Lékař: MUDr. Miroslav Budoš