Na začátku přípravy se v kabině prvního týmu hlásilo celkem 20 hráčů. Mezi nimi i několik hráčů na zkoušku. O svůj návrat na třetiligovou scénu se pokusí záložník Eduard Smejkal (1992), který má na svém kontě 110 zápasů za náš klub v MSFL, ve kterých vstřelil 23 gólů. Dále do klubu přichází na zkoušku dvojice brankářů - Michal Lancman (2000) z druholigové Jihlavy a Šimon Slabý (2004) z nedaleké FŠ Třebíč. Zaujmout bude také chtít devatenáctiletý slovenský obránce Erik Vinger (2003), který prošel mládeží Trnavy a Dunajské Stredy, naposled působil ve Světlé nad Sázavou. Nejvíce zkušeným hráčem, který na testy přichází z HFK Třebíč, je bezesporu ukrajinský záložník Yuriy Brovchenko (1988). Yuriy prošel mládeží Dynama Kyjev, ve své kariéře odehrál 147 utkání ve druhé ukrajinské lize, dále přidal 28 prvoligových utkání v Bělorusku (převážně za Dynamo Minsk) a 4 prvoligové starty v ukrajinské nejvyšší soutěži. Připsal si také 11 zápasů za reprezentaci Ukrajiny do 17 let a 10 zápasů za reprezentační tým do 19 let. Testovaným hráčem je také záložník Leo Šťourač (2002), který působil v mládeži Vyškova a Líšně. Na testy k nám přichází z Moravské Slavie Brno.

V posledních dnech oznámil odchod obránce David Komínek, který zamířil do Znojma. David byl velkou oporou defenzivních řad. V našem dresu odehrál 106 utkání v MSFL a vstřelil v nich 11 branek. Díky za tvoje působení u nás, Davide! Na testech ve druholigové Vlašimi uspěl náš gólman Marek Kolář, kluby se však musí domluvit na podmínkách jeho přestupu. Před začátkem letní přípravy z týmu odešli: Robin Demeter, Patrik Demeter, Jan Nedvěd, Martin Pavlík, Jiří Urbánek a David Sargsyan.

První přípravné utkání odehraje áčko v sobotu 16.7. proti Jihlavě B v Antonínově Dole od 9:45. Druhé přípravné utkání je na programu v sobotu 23.7. proti Zbrojovce Brno B, čas výkopu je určen na 10:00, místo výkopu je hřiště č.2 na Srbské. Třetí přípravné utkání se bude hrát v Borech proti Staré Říši, termín utkání je úterý 26.7. od 18:00.

Sezóna pro naše mužstvo začne předkolem MOL Cupu. Stejně jako loni zajíždí naše mužstvo na stadion Havlíčkova Brodu. Předkolo domácího poháru se bude hrát v pátek 29.7. od 18:00.


Soupiska áčka na začátku přípravy

Brankaři: Adam Dubec, Michal Lancman, Šimon Slabý

Obránci: Michal Bouček, Marek Malata, Jakub Vašíček, Patrik Mucha, Matěj Sysel, Erik Vinger

Záložníci: Petr Dolejš, Martin Puža, Pavel Partl, Radim Šuta, David Karmazín, Filip Vošmera, Eduard Smejkal, Yuriy Brovchenko, Leo Šťourač

Útočníci: Antonín Plicha, Mirek Malata