SK Uničov byl založen v roce 1935 pod názvem SK Union Uničov. V MSFL hraje nepřetržitě od jejího vzniku v sezoně 1991/92 a je tak jediným mužstvem, které se účastnilo zatím všech ročníků. V sezoně 2016/17 MSFL Uničov vyhrál, postup do FNL však odmítl. Své domácí zápasy odehrává v areálu SK Uničov s kapacitou 1 500 diváků.

V kádru Uničova můžeme vidět několik zajímavých hráčů. O branky v sítích soupeřů se stará útočník Aleš Krč, který je v novodobé historii MSFL nejlepším střelcem (125 gólů) a také hráčem s nejvyšším počtem startu v této soutěži (204 zápasů). V tomto ročníku už stihl urostlý útočník nastřílet tři branky. Nebezpečným hráčem je také středopolař Jan Ambrozek, ten však ještě nezasáhl ani do jednoho utkání v nové sezóně. Defenzivním pilířem týmu je Václav Koutný, který nastoupil do čtyřiceti ligových utkání za Sigmu Olomouc. Nejvýraznější letní posilou Uničova je krajní hráč Jan Javůrek, který do Uničova přišel z druholigového Třince, ve své kariéře odehrál 31 zápasů v první lize za Sigmu Olomouc.

Uničov v prvním zápase nové sezóny MSFL porazil 4:1 Kvítkovice, poté prohrál se Zlínem B 2:1. Ve třetím utkání porazil na domácí půdě 3:0 Hlučín. V posledním utkání svěřenci trenéra Jiřího Nečeka prohráli venku s Vrchovinou 2:0. Uničovu patří v tabulce MSFL 9. místo se ziskem 6 bodů.


Soupiska SK Uničov

Brankáři: Tomáš Uvízl, Jan Kvapil

Obránci: Martin Diblík, Jakub Coufal, Roman Vejvoda, Jan Javůrek, Václav Koutný

Záložníci: Jaroslav Saňák, Jakub Svoboda, Marek Hausknecht, Jan Ambrozek, Jakub Vichta, Martin Vybíral, David Bača, Michal Sečkař, Vojtěch Kamas

Útočníci: Tomáš Komenda, Aleš Krč

Hlavní trenér: Jiří Neček Trenér brankařů: Milan Schmidt Masér: Jaroslav Nerušil Vedoucí družstva: Lukáš Macek