FC Velké Meziříčí 2:1 (1:1) SK Uničov

Góly: 38. Malata Mirek, 65. Franěk Tomáš - 16. Krč Aleš

Rozhodčí: Dorotík Jan - Cieslar Ondřej, Malimánek Marek

Diváci: 271

Sestava FC VM: Dubec - Vašíček, Puža (C), Mucha, Bíly, Franěk, Dolejš (90. Štourač), Šuta (81. Partl), Karmazín, Plichta, Malata Mir. (72. Smejkal)

Sestava SK Uničov: Uvízl – Saňák, Coufal, Vejvoda (C), Svoboda, Komenda, Vybíral, Bača, Sečkář, Krč, Javůrek (81. Diblík)


Do první velké příležitosti v zápase se dostali hosté, zakončení jednoho z hostujících hráčů však nemířilo mezi tři tyče Dubcovi branky. O dvě minuty později kopal Uničov přímý kop, Plichta však bohužel míč letící nad zdí tečoval nešikovně rukou a rozhodčí Dorotík odpískal penaltu. K exekuci pokutového kopu se postavil kanonýr Krč, gólman Dubec však jeho zakončení vystihl, na následnou dorážku byl ale krátký, 1:0. Uničov po vstřelené brance mírně ustoupil z diktování tempa hry a náš tým se začal dostávat více do zápasu. Ve 38. minutě byl náš tým odměněn za aktivitu a bojovnost, když na dlouhý míč Bílého naběhl za obranu Plichta, který ideální přihrávkou našel ve vápně Mirka Malatu a ten se nemýlil, 1:1. Uničov měl ještě do konce poločasu šance na vstřelení gólu, v bráně však čaroval gólman Dubec.

Do druhého poločasu vstoupily týmy vlažněji a žádné velké šance si ani jedno mužstvo nepřipsalo. V 65. minutě se našemu týmu povedla na jedničku brejková situace, kterou mezi sebou sehráli Malata, Dolejš a Franěk, poslední jmenovaný na hranici malého vápna zvýšil po Dolejšově přihrávce na 2:1. Náš tým po vstřelené brance byl pasivnější, Uničov se tlačil zejména po stranách do zakončení, naše obrana však tlaku odolala a když se Uničov dostal do zakončení, v bráně podržel náš tým Dubec. Naše mužstvo vybojovalo velmi cenné vítězství a v tabulce se posunulo na 12. pozici se ziskem 6 bodů.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Klobouk dolů před kluky, jak k zápasu přistoupili. Doufám, že je dnešní výkon utvrdil v tom, že se dá hrát s každým, ale musí se pro výhru hodně obětovat, nic není zadarmo a o to sladší je pak radost z vítězství. Nemůžu si pomoct, ale měl jsem dojem, že naši hráči do toho dali větší srdce a potom i štěstí u soupeřových šancí stalo na straně Adama Dubce. Dvě výhry po sobě nás dostaly z katastrofálního startu do soutěže a určitě se nám bude lépe v dalších zápasech dýchat. Každopádně nemá cenu létat v oblacích a je potřeba dovést body z venkovního zápasu.


Sestřih utkání


Další utkání sehrají naši fotbalisté v neděli 4.9. od 16:00 venku proti Hodonínu.

Úvodní foto: NovinyVM.cz