FK Hodonín byl založen v roce 1994, v té době měl však pod křídly pouze mládežnická mužstva. Svůj mužský tým klub přihlásil do svazových soutěží až pro sezónu 2007/08 pod názvem FK Šardice „B“. Roku 2010 se přejmenoval na RSM Hodonín a ke konci roku 2014 na FK Hodonín. V sezoně 2021/22 se stal mistrem Divize D a postoupil do třetí nejvyšší soutěže. Majitelem klubu je miliardář Karel Komárek. Své domácí zápasy odehrává na Stadionu U Červených domků.

V kádru nováčka soutěže můžeme naleznout mix poměrně zkušených hráčů s dravým mládím. Mezi nejzkušenější hráče, kteří v minulosti brodili prvoligové vody, patří defenzivní trio David Helísek, Patrik Dressler a Ondřej Sukup. O góly jihomoravského celku se stará urostlý útočník Holek. Tři góly v tomto ročníku si připsal osmnáctiletý ofenzivní hráč Tibor Jáger.

Hodonínu vstup do sezóny vyšel na jedničku, když v prvním duelu smetl Znojmo 7:0, poté ve venkovním duelu porazil Vítkovice 0:1. Ve třetím utkání hodonínští remizovali 0:0 s Rosicemi. Z posledních dvou zápasů odešli svěřenci trenéra Pavola Švantnera bez bodů, když prohráli s Kroměříží 3:1 a poté doma nestačili na rezervu Slovácka v poměru 1:2.


Soupiska FK Hodonín

Brankáři: Martin Petráš, Lukáš Maňák

Obránci: Patrik Dressler, Adam Dunda, David Helísek, Milan Kadlec, David Kotásek, Petr Kyselka, Jakub Pazdera, Ondřej Sukup

Záložníci: Peter Fíla, Tomáš Langer, Radek Smékal, Patrik Švantner, Petr Bohun, Dominik Urbančok, Václav Raisigl

Útočníci: Martin Holek, Tibor Jáger, Filip Mazuch, Radek Sasín

Hlavní trenér: Pavel Švantner Asistent trenéra: Igor Matušek Trenér brankařů: Olin Matušek Masér: Zdeněk Lorenc Vedoucí týmu: Zdeněk Ševela