1. SC Znojmo FK bylo založeno v roce 1953 pod názvem Rudá hvězda Znojmo a patřilo tak zpočátku pod ministerstvo vnitra. Civilním klubem se stalo teprve po pádu komunistického režimu. V sezóně 2012/13 poprvé v historii Znojmo vyhrálo druhou ligu a postoupilo do nejvyšší české ligy, kde odehrálo jen jeden ročník a sestoupilo zpět do druhé ligy. Od sezóny 2019/20 hraje MSFL. Své domácí zápasy odehrává na Městském stadionu v Horním parku, který má kapacitu 2 599 diváků.

Znojemský kádr se v porovnání s minulou sezónou výrazně změnil. Z kádru odešlo hned 11 hráčů, například ofenzivní duo Tomáš Okleštěk a David Štrombach, které dohromady nastřílelo v minulé sezóně 31 branek v MSFL, už v dresu našeho pátečního soupeře nepůsobí. Do Znojma naopak přestoupilo 10 nových hráčů. Vyztužit obranné řady přišel nám všem dobře známý David Komínek, novým brankařem se stal bývalý hráč Baníku Ostrava František Chmiel. Zajímavým posílením týmu může být mladé duo z Pobřeží Slonoviny, konkrétně Mamadi Berete a Baikoro Bakaraoko, oba hráči do Znojma přišli z nižších soutěží z Apeninského poloostrova. Poslední posilou se stal zkušený útočník Josef Čtvrtníček, do jihomoravského klubu přišel ze švýcarského FC Wilsau.

Znojmu se začátek sezóny vůbec nepovedl, připsalo si zatím pouze dva body za bezbrankové remízy se Slováckem B a s Vítkovicemi. V posledním zápase svěřenci trenéra Pacholíka nestačili na Kroměříž, když s ní prohráli 1:4. V tabulce našemu pátečnímu soupeři náleží předposlední místo se skórem 1:16.


Soupiska 1. SC Znojmo FK

Brankáři: Tomáš Hamza, František Chmiel

Obránci: David Komínek, Martin Krakovčík, Tomáš Navrátil, Martin Papež, Tomáš Prokeš, Temuulen Tumurbaatar

Záložníci: Petr Bakaj, Baikoro Bakaraoko, Pavel Bartůněk, Mamadi Berete, Matheus Gonçalves, Aleksandrs Kartišovs, Lukáš Lukčo, Jakub Mrkva, Tochukwu Nelson Nnadi,Filip Pálfi, Robert Russmann

Útočníci: Martin Březina, Josef Čtvrtníček, Adam Ryška, Jiří Synek, Jáchym Špalek, David Žižka


Hlavní trenér: Michal Pacholík Asistent trenéra: Petr Kylíšek Trenér brankařů: Marcel Krajíček Vedoucí mužstva: Radim Hűbner Kustod: Petr Vozábal Týmový lékař: MUDr. Martin Komzák