MFK Vítkovice jsou ostravským klubem založeným v roce 1919 pod názvem SK Slavoj Vítkovice. Náš sobotní soupeř strávil v nejvyšší československé resp. české soutěži 15 let ( 1950 až 1952 a 1981 až 1994). V sezóně 1985/86 Vítkovice, pod vedením trenéra Ivana Kopeckého, získaly jediný ligový titul v historii klubu. 30. 9. 1986 poprvé hrály evropské poháry, když v PMEZ narazily na francouzský Paris Saint-Germain, který vyřadily, FC Porto už však ne. V následující sezóně v Poháru UEFA vyřadily švédský AIK Stockholm, skotský Dundee United FC i portugalskou Vitórií Guimarães, ve čtvrtfinále proti barcelonskému Espanyolu, na které přišlo 25 000 diváků, však již remíza 0:0 po prohře 0:2 v Barceloně na postup nestačila. Za úspěch tohoto období se dá považovat i 2. místo ve Středoevropském poháru v sezóně 1981/1982.

Od mistrovské éry už Vítkovice nedosáhly takových úspěchu, klub prošel různými etapami, při kterých měl velké finanční či existenční problémy. V minulé sezóně skončil na 4. místě v Divizi F, Vítkovice však administrativně postoupily do letošního ročníku MSFL.

Kádr našeho sobotního soupeře je velmi mladý a bez větších zkušeností z dospělého fotbalu, mezi výjimky lze zařadit třiatřicetiletého brankáře Josefa Květoně (150 zápasů ve druhé lize) a sedmatřicetiletého Martina Motyčku (255 zápasů ve druhé lize). V současné sezóně se fotbalisti Vítkovic nepotkali s dobrou formou. Poslední 18. místo se ziskem jednoho bodu za remízu 0:0 proti Znojmu a skóre 4:23 hovoří za vše. V posledním zápase prohrály Vítkovice s Baníkem Ostrava B 2:4, předtím prohrály s Kroměříži vysoko 6:0.

Zápas můžete sledovat na online streamu ZDE.


Soupiska MFK Vítkovice:

Brankáři: Josef Květon, Ladislav Kovařík

Obránci: Adam Kebísek, Michael Němec, Jan Raška, JakubTamajka, Josef Bystřičan

Záložníci: Jiří Hrušovský, Jan Jelen, Martin Motyčka, Martin Pecuch, Matyáš Richtár, Jan Tkáč, Vítězslav Leixner, Jakub Vrbka, Sebastián Žák, Filip Zouhar

Útočníci: Michal Cacek, Lukáš Raab

Hlavní trenér: Karel Semelka Trenéři: Martin Motyčka a Mgr. Radim Plaskura Kustod: Pavel Kudlík Kondiční trenér: Jindřich Suchý