FC Slovan Rosice je klub s dlouholetou tradicí, která sahá do roku 1909, kdy byl klub založen. V dřívějších dobách klub působil v nižších soutěžích. Od roku 2009 začal působit v divizi. Rosičtí v sezóně 2010/11 vyhráli Divizi D a postoupili tak do Moravskoslezské fotbalové ligy, v sezóně 2012/13 však po dvouletém působení ve třetí nejvyšší soutěži sestoupili zpět do Divize D. Od sezóny 2019/20 nastupuje Slovan Rosice opět v MSFL. Klubové barvy jsou žlutá a černá. Své domácí zápasy odehrává ve Sportovním areálu FC Slovan Rosice s kapacitou 1 200 diváků. Ke známým odchovancům klubu patří reprezentant Ladislav Krejčí či Petr Malata, který v současné době působí jako asistent trenéra u prvního týmu Rosic.

Hráčský kádr Slovanu se v letní pauze příliš nezměnil. Do týmu našeho nedělního soupeře přišli tři hráči - Karel Kulík, Jakub Drobek, David Kotásek. Z kádru Rosic odešel David Pazourek, svoji činnost přerušil Michal Kugler a nové angažmá si hledá František Malár. Nejlepším střelcem týmu je Adam Fila, který během osmi odehraných duelů vstřelil pět gólů.

Rosicím vstup do nové sezóny vyšel, svěřenci zkušeného trenéra Čuhela zatím prohráli pouze s vedoucí Kroměříži 1:2 a remizovali 0:0 s Hodonínem. Další utkání se obvykle nepříjemně hrajícímu týmu povedla vyhrát a náleží mu tak druhá pozice v tabulce MSFL se ziskem 19 bodů.


Soupiska FC Slovan Rosice

Brankáři: Jakub Drobek, Jan Zádrapa, Jan Oborný

Obránci: Tadeáš Zezula, Michael Kršák, Tomáš Praks, Jakub Černý, Jan Vítamvás, Pavel Drbal, David Kotásek, Jan Krejčí

Záložníci: Karel Kulík, Pavel Novák, Radek Buchta, Jiří Koláčný, Tomáš Selinger, Erik Sedláček, Pavel Král, Štěpán Přikryl, Tadeáš Mutina, Vojtěch Haminger

Útočníci: Adam Fila, Daniel Přerovský, Tomáš Dobrovodský, Miroslav Kozel

Hlavní trenér: Petr Čuhel Asistenti trenéra: Petr Malata a Jan Kugler Kondiční trenér: Filip Košecký Trenér brankařů: Petr Soustružník Vedoucí mužstva: Miroslav Bílek Masér: Luděk Kugler