MFK Vyškov v posledním zápase remizoval 0:0 s Kroměříží, dle slov trenérů obou mužstev se hrál velmi otevřený a svižný fotbal, ani jeden tým ovšem nedokázal vstřelil branku. Vyškov v letošní sezóně zatím dokázal vyhrát čtyři zápasy, ve dvou zápasech remizoval a pouze jednou prohrál se Slováckem B. V tabulce má tedy Vyškov nyní 14 bodů a figuruje na 1. místě tabulky MSFL. Klub byl založen v roce 1921 pod názvem SK Vyškov. Svůj současný název nese od roku 2012. Od sezony 2014/15 hraje Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Největším úspěchem klubu je účast ve třetí nejvyšší soutěži. V rámci Československa to bylo naposled v ročníku 1956, Vyškov tak na třetiligovou příslušnost navázal po 58 letech v nižších soutěžích. Kádr Vyškova disponuje zajímavými hráči, pro fanoušky našeho klubu to určitě je zejména Pavel Simr, který ve Velkém Meziříčí zanechal velice výraznou střeleckou stopu, dále se může trenér Trousil opřít o zkušeného Michala Klesu, který kopal nejvyšší soutěž v Českých Budějovicích a také v Příbrami.

Naše áčko v posledním mistrovském utkání nestačilo venku na Petřkovice, kde svěřenci Jana Šimáčka prohráli smolně 1:0. Áčko zajíždí ke třetímu venkovnímu zápasu v řadě, bohužel z předchozích dvou zápasů nezískalo ani jeden bod. Věřme, že ve Vyškově se to zlomí. Do hry se nadále nezapojí Petr Dolejš, otazník je u jednoho či dvou hráčů.

Přímý přenos z utkání můžete sledovat zde.

Textový on-line přenos můžete číst zde.


Zápasová fakta

Bilance vzájemných utkání v MSFL: FC VM - 2 výhry, 2 remízy, Vyškov - 5 výher

Skóre: FC VM 12:18 Vyškov

Poslední vzájemné utkání skončilo 1:1, když za Velmez skóroval Kotoun a Vyškov srovnal z penalty v poslední minutě zápasu.

V posledních šesti vzájemných zápasech padlo 23 gólů, o góly tedy nebyla nouze.

Za Vyškov nastoupí Pavel Simr, který za náš klub ve třetí lize nastoupil do 130 zápasů a vstřelil 72 gólů.


Soupiska MFK Vyškov

Brankaři: Tadeáš Sova, Štěpán Spurný

Obránci: Jan Beňa, Ladislav Hanuš, Jan Krejčí, David Němeček, Jiří Oulehla, Oleksandr Pernatskyi, Martin Sedlo

Záložníci: Adam Dittmer, Dan Jambor, Karel Jaroš, Michal Klesa, Tomáš Langer, Jakub Mach, David Moučka

Útočníci: Olorunda Seyi John, Denis Nieslanik, Pavel Simr, Ondřej Vintr

Hlavní trenér: Jan Trousil Asistent trenéra: Josef Mazura Vedoucí mužstva: Martin Neděla Trenér brankařů: Rostislav Horáček