SFK Nové Město na Moravě v posledním zápase remizovalo 3:3 se Sigmou Olomouc B, přitom po prvním poločase Nové Město vedlo 3:0. Ve druhém poločase však hostující Sigma zabrala a nechybělo málo, aby celý zápas otočila ke svému vítězství. Vrchovina má v této sezóně na kontě 9 bodů za dvě výhry a tři remízy. V tabulce patří Vrchovině průběžné 12. místo. Klub byl založen v roce 1998 a navazuje na bez mála stoletou historii novoměstské kopané sloučením oddílů Nového Města na Moravě a Radešínské Svratky pod společný název Bohemia Breeding. Nové Město na Moravě před postupem do MSFL působilo osm let v divizi, v sezóně 2017/2018 se klubu povedla Divize D vyhrát a od následující sezóny 2018/2019 se fanoušci novoměstského fotbalu mohli těšit na zápasy ve třetí lize. Trenér Richard Zeman se může ve svém kádru opírat o hráče, kteří prošli mládežnickými výběry Jihlavy či Zbrojovky Brno, také má v kádru zkušené hráče, například středopolaře Michala, který kopal ligu za Blšany a v Kladně, na stoperské pozici stálici v podobě Smetany či ofenzivně laděného Michala Skalníka, v posledních zápasech nehrál náš bývalý hráč Tomáš Duba, který v dresu našeho áčka působil v sezóně 2017/2018.

Naše áčko v posledním zápase podlehlo Vyškovu 2:0 a v tabulce nyní okupuje 14. místo se ziskem 7 bodů. Trenér Šimáček se po zápase s Vyškovem vyjádřil o následujícím programu týmu: „Teď jsou před námi 2 domácí zápasy pravdy, kdy se rozhodne, kde se v tabulce budeme pohybovat na podzim. Očekávám, že zkušení hráči vezmou zodpovědnost více na sebe.“ Hráči našeho prvního mužstva potřebují zabrat a urvat tak důležité tři body, přijďte naše mužstvo podpořit a pomoct mu k dalšímu domácímu vítězství!

Přímý přenos z utkání můžete sledovat zde.

Textový on-line přenos můžete číst zde.


Zápasová fakta

Bilance vzájemných utkání v divizi a MSFL: FC VM - 5 výher, 4 remízy, NMnM - 4 výhry

Skóre: FC VM 18:18 NMnM

Poslední vzájemné utkání ve třetí lize skončilo remízou 3:3.

V posledních třech vzájemných zápasech rozdal rozhodčí 20 žlutých karet a padlo 13 gólů.

Proti svému bývalému týmu může nastoupit náš gólman Kolář a hostující útočník Duba.


Soupiska SFK Nové Město na Moravě

Brankáři: Petr Šmída, Petr Skryja, Martin Sáblík

Obránci: Ondřej Vícha, Lukáš Smetana, Jiří Batelka, Jakub Vašíček, Lukáš Hekerle, Tomáš Feik, Dominik Bača

Záložníci: Lukáš Michal, Petr Duda, Josef Švanda, Luboš Chloupek, Filip Holman, David Šteffl, Tomáš Švanda, Vojtěch Veselý

Útočníci: Tomáš Duba, Michal Skalník, Jiří Tulajdan

Hlavní trenér: Richard Zeman Asistent trenéra: Luboš Střešňák Vedoucí mužstva: Pavel Bajer