Co říkáte na definitivní konec podzimní části a přesunutí zbývajících zápasu na jaro?

Musím říct, že vzhledem k vývoji situace jsem to očekával. Máme nedohraná tři kola, což si myslím, že není problém odehrát na jaře. Uvidíme, jak se situace vyvine po Novém roce.

Zpětně k podzimu, jak ho hodnotíte, v čem byl tým silný a kde měl slabiny?

Ke spokojenosti chybí mít o 5 bodů víc. Pořád nás trápí výkyvy ve výkonech a to zejména na domácím hřišti, kde jsme ztratili mnoho bodů. Myslím, že naše silná stránka je v držení míče, snažím se hráče nabádat, aby se za každých okolností snažili hrát fotbal a to co nejvíce po zemi. Je pravda, že jsme za to někdy potrestáni, ale od tohoto trendu neustoupím. Trápí nás obranné standardní situace a někdy psychická ustrašenost a obava o výsledek. Dalším problémem je, že se málo tlačíme do koncovky.

Jaký zápas se týmu nejvíce povedl a jaký byl naopak ten nejméně povedený?

Nerad hodnotím jednotlivé zápasy, protože každý je jiný a vyvíjí se jinak, ale nejvíc se mně asi z naší strany líbil výkon a touha po vítězství v zápase s Ledčí. Za nejméně povedený považuji zápas v Třebíči.

Jak hodnotíte výkony hráčů?

To je velmi těžká otázka. Nerad hodnotím jednotlivce, protože každý má na hřišti jiný úkol. Mě víc zajímá, jak se výkon jednotlivce promítne do výkonu mužstva a tam s některými hráči spokojen nejsem.

Jaká panuje spokojenost s bodovým ziskem a postavením v tabulce?

Jak jsem říkal, ke spokojenosti chybí 5 bodů. Tabulka je celkem vyrovnaná. Nám se dařilo venku, kde jsme v tabulce první, ale na druhou stranu v tabulce domácích zápasů jsme až desátí, což je strašné.

Co vám na podzim chybělo k tomu, aby tým měl na kontě ještě více bodů?

Je tam spousta faktorů. Máme mladé hráče u kterých je nevyrovnanost ve výkonech normální. Samozřejmě jako juniorka musíme pracovat v součinnosti s A týmem, což se na nás někdy taky podepsalo, zejména v určité unavenosti některých hráčů, ale to je normální a my jsme rádi, že koncepce A, B je nastavena rozumně a myslím si, že funguje. Asi největší problém, proč nemáme víc bodů je ten, že jsme některé slibně se vyvíjející utkání nedokázali dotáhnout do vítězného konce.

Jak bude vypadat program B týmu do konce roku a v zimní přípravě?

Teď trénovat nemůžeme. Uvidíme, kdy nám to situace dovolí a jestli si ještě do konce roku zatrénujeme, alespoň po skupinách. Co se týká zimní přípravy, určitý model máme s Lukášem Machátem v hlavě. Vše se bude odvíjet od toho, jaká bude situace, ale mělo by být víc tréninkových jednotek než loňskou zimu.

Na co se v přípravě zaměříte, bude v něčem jiná než ty předešlé?

Určitě se zaměříme na přechodovou fázi z obrany do útoku, což sebou ponese velký objem naběhaných kilometrů v rychlosti. V čem bude jiná? O mně se ví, že rád zavádím do tréninku určité novinky a jinak tomu nebude ani toto přípravné období.


Statistiky

Odehrané minuty: Marek Malata 880, Patrik Chalupa 795, Lukáš Berka 794, Václav Crkal 764, Nikola Bibr 731, David Karmazín 648, Lukáš Chalupa 595, Pavel Partl 590, Filip Mužátko 589, Adam Dubec 540, Matěj Zedník 494,Mirek Malata 450, Daniel Krčál 399, Matěj Sysel 360, Lukáš Benda 330, Vasyl Bodnar 222, Zdeněk Simandl 180, Rostislav Kruba 180, Jaroslav Krejčí 106, Martin Puža 89, Martin Mička 76, Jan Nedvěd 61, Ondřej Pospíšil 16, Tomáš Klíma 1

Vstřelené branky: Pavel Partl 5, Filip Mužátko 3, Václav Crkal 3, Matěj Zedník 2, Patrik Chalupa 2, Mirek Malata 2, Daniel Krčál 1, Martin Puža 1, Ondřej Pospíšil 1

Žluté karty: Lukáš Berka 3, Daniel Krčál 2, Marek Malata 2, Pavel Partl 2, Filip Mužátko 1, Jan Nedvěd 1, Mirek Malata 1, Patrik Chalupa 1, Matěj Sysel 1

Červené karty: Pavel Partl 2


Tabulka