Do sezóny nastoupilo celkem 23 fotbalistů ročníků 2010 a 2011. Trénovat se začalo ještě o prázdninách - první trénink byl již 10.8. Tréninky byly 3x týdně a jedna tréninková jednotka trvala 1,5hod. V polovině srpna proběhlo čtyřdenní fotbalové soustředění v Koněšíně.

Kluci zde i spali, takže se vytvořila skvělá parta, která bude mít na co vzpomínat. Krom tužení kolektivu se samozřejmě také věnovali fotbalovým a herním dovednostem. Co se kluci naučili, mohli vyzkoušet v odpoledních přátelských zápasech se soupeři, kteří za nimi přijeli. Největší změna této sezóny, se kterou se museli "poprat", byl počet hráčů na hřišti. Od této sezóny již hrají v počtu 5+1. I když je to pouze jeden hráč navíc, tak to znamená mnoho nového.

Ještě před začátkem krajského přeboru se kluci zúčastnili několika turnajů, kde si mohli nový způsob hry vyzkoušet s předními týmy z celé ČR. O průběhu jsme již dříve informovali. Krajský přebor pro kluky začal 6.9.2020 a stihlo se odehrát celkem šest kol. Hrálo se souběžně na dvou hřištích systémem 5+1. Celkem se tedy odehrálo 24 zápasů s celkovou bilancí 16 výher, 3 remíz a 5 proher. Celkem v zápasech kluci vstřelili 249 gólů. To je průměrně 10 gólů na zápas. Hráči FCVM předváděli jeden z nejlepších herních projevů ve většině zápasech v soutěži.

Není proto náhoda, že se přes dvě předkola probojovali až do kvalifikace o postup mezi 24 nejlepších týmů celorepublikového turnaje Ondrášovka Cup, o kterém by se dalo říct, že je svojí prestiží něco jako mistrovství republiky. Kvalifikační turnaj byl několik dní před jeho termínem odložen a s velkou pravděpodobností se odehraje až na jaře.

Za podzim udělali posun všichni hráči, ať už pohybový, což je v tomto věku velmi důležité, tak samozřejmě i fotbalový, to se týká dovedností s míčem a chápání hry jako celku.