Jak jsi spokojen s prvním blokem letní přípravy?

Jsem celkem spokojený, vyzkoušeli jsme nové hráče a konečně jsme zase trénovali a hráli bez omezení přípravné zápasy. Myslím si, že tréninková docházka nebyla špatná, ale určité mezery tam byly.

Jak vlastně hráči po takové dlouhé pauze vypadali? Byl vidět výpadek herní praxe?

Ze začátku na hráčích byla vidět pauza, ale s přibývajícím časem se to lepšilo a v červenci budeme ladit herní formu na mistrovská utkání.

Až na první přípravný zápas s Rosicemi tým vše výsledkově zvládl. Jak na tom byl ale herně? Který přípravný zápas se ti líbil nejvíce?

Výsledky pro nás nebyly důležitý, i když, kdo by nechtěl vyhrávat. Celkově nejlepší byl zápas se Žďárem a pak druhé poločasy s Jihlavou a Vrchovinou. Herně nám paradoxně šel lépe systém 3-5-2 než klasických 4-1-4-1. Jsem za to rád, protože nám to dává do sezóny další možnosti jak reagovat na soupeře a vývoj utkání.

Jak se dařilo hráčům, kteří byli v klubu na zkoušce?

Super, že kluci na zkoušku dorazili a vyzkoušeli si úroveň třetí ligy. Jejich přístup byl v pořádku, ale sami na sobě viděli, že rozdíl mezi divizí a MSFL prostě je. Proto u nás nebude dál pokračovat Adam Macek, Kryštof Petrásek a Tadeáš Vrba. V průběhu července proběhne asi ještě jedna redukce, ale ta bude už minimální.

Jak to vypadá s odchody z týmu? Kteří hráči už nebudou dále pokračovat?

Na zkoušce na Vrchovině je Pavel Partl, tam se budou kluby domlouvat mezi sebou, momentálně to je dle mě 50:50. Z pracovně-osobních důvodů přerušil na rok kariéru Miloš Kriegsmann. Bohužel, končí i Pavel Mezlík, který by to už nedal ze zdravotních důvodů. Dalším hráčem, který si bude hledat z pracovních důvodů nový klub, je Patrik Pokorný.

Co naopak příchody, jsou ještě na stole nějaké případné posily?

O jednom hráči z vyšší soutěže uvažujeme, ale tam budeme chytřejší v průběhu července. Dále tady máme ještě na zkoušce Davida Ráliše a Filipa Vošmeru, jedná se o mladé a ambiciózní kluky. Příjemně nás překvapil také David Karmazín z B týmu.

Je už také nalosován nový ročník MSFL, termíny zápasů však ještě nejsou pevně dané. Na jaký zápas se těšíš nejvíce?

Já už se těším na jakýkoliv zápas, hlavně ať se hraje a není zase nějaké přerušení. Logicky zápasy s Jihlavou a Vrchovinou mají něco navíc.