1. SC Znojmo FK bylo založen v roce 1953 pod názvem Rudá hvězda Znojmo a patřil tak zpočátku pod ministerstvo vnitra. Civilním týmem se stal teprve po pádu komunistického režimu. V sezóně 2012/13 poprvé v historii postoupil do 1. české ligy, kde odehrál jen jeden ročník a poté sestoupil zpět do druhé ligy. Od sezony 2019/20 hraje MSFL. Své domácí zápasy odehrává na Městském stadionu v Horním parku, který má kapacitu 2 599 diváků.

V kádru Znojma došlo před sezónou k velkým pohybům na obou trasách. Hned 10 hráčů odešlo ze Znojma do jiného působiště. Opačným směrem přišlo 11 nových hráčů. Změny v kádru okomentoval sportovní manažer Jakuba Prokeše pro web 1. SC Znojmo FK: "Po covidové pauze byla příprava dlouhá a nestandardní. Odehráli jsme hodně utkání i z důvodu, že jsme testovali hodně hráčů a hledali co nejvhodnější doplnění týmu. Hráči, kteří přišili, jsme přesvědčení, že nám pomůžou, i když jsme realisté, a víme, že po takové obměně bude chvíli trvat, než si to sedne. Jsou to hráči, co prošli i reprezentacemi a jejich cílem je se rychle posunout do vyšších soutěži. U Matheuse Gonçalvese a Mirzy Bašiće je označení příchod nestandardní, protože tu už loni působili, ale jejich vytížení nebylo takové a byly jim za bývalého vedení ukončené smlouvy. Ale rozhodli se vrátit a ukázat pod novým trenérem, co umí. Co se týká kádru, přestupové okno končí 22.9. Takže se může stát ještě cokoliv. Samozřejmě jsme stále aktivní i na českém i zahraničním trhu. Uvidíme, jestli se ještě někdo zajímavý objeví." Mezi novými hráči Znojma můžeme zahlédnout tedy i bývalé mládežnické reprezentanty, konkrétně Martina Papeže, Šimona Žaluda a Roberta Russmann. Zajímavým hráčem může být také Samuel Anso Asante, který je odchovancem mládežnické líhně anglických klubů Crystal Palace a Aston Villa.

V posledních dvou zápasech se Znojmo utkalo se Starou Říší v rámci předkola MOL Cupu a v prvním kole MSFL s Kroměříží. Pohárový zápas svěřenci bývalého ligového fotbalisty Davida Langera zvládli na jedničku, když Staré Říši nadělili pět gólu, dvakrát se prosadil Gonçalves, jednou ex-ligový Okleštěk, Ferreira da Silva a mladík Špalek. Zápas proti Kroměříži však "Okurkáři" nezvládli a po prohře 2:1 přijeli do Znojma s prázdnou.

Naše áčko vstoupilo do MSFL remízou 1:1 proti Dolnímu Benešovu, gólově se prosadil útočník Plichta. První zápas našemu týmu nevyšel úplně podle představ. Ve Znojmě budou chtít naši fotbalisté ztracené body získat zpět zodpovědným a nebojácným výkonem. Trenér Jan Šimáček se pro Žďárský deník po zápase s Dolním Benešovem vyjádřil takto: „Nedá se nic dělat, dva body jsme doma ztratily. Musíme se pokusit je získat zpět třeba hned v pátek na hřišti Znojma". Věřme, že se to našim fotbalistům podaří a v pátek večer dovezou tři vítězné body!


Přímý přenos z utkání můžete sledovat zde.


Zápasová fakta

Oba týmy spolu sehráli pouze jeden zápas v rámci MSFL. Náš tým v něm byl úspěšnější, když 2.8. 2019 vyloupil Znojmo po gólu Plichty.

Oba týmy se také spolu utkali v rámci letošní letní přípravy. Naši fotbalisté utkání vyhráli 3:2. Gólově se prosadili Puža, Plichta a Nedvěd.


Soupiska 1. SC Znojmo FK

Brankáři: Hamza Tomáš, Kofroň Zdeněk, Polepil Adam

Obránci: Krakovčík Martin, Papež Martin, Prokeš Tomáš, Vocílka Tomáš, Žalud Šimon

Záložníci: Anso Asante Samuel, Bakaj Petr, Bartůněk Pavel, Fládr Zdeněk, Gonçalves Matheus, Kočík Dávid, Moučka David, Okleštěk Tomáš, Russmann Robert, Růžička Rostislav

Útočnici: Bašić Mirza, Březina Martin, Ferreira da Silva, Kirschner Petr, Špalek Jáchym, Traore Youssouf Soubafolo

Hlavní trenér: Langer Davud Asistent trenéra: Douda Ondřej Trenér brankářů: Bardoň Pavel Masér: Štrombach Michal Vedoucí mužstva:bner Radim Kustod: Vozábal Petr Lékař: MUDR. Komzák Martin