1. FC Slovácko bylo založeno 1. července 2000 jako 1. FC Synot sloučením odvěkých rivalů FC SYNOT (dříve TJ Jiskra Staré Město) a FC SYNOT Slovácká Slavia Uherské Hradiště. Rezervní tým působí v MSFL od roku 2000, výjimkou jsou tři sezóny a to 2009/2010, kdy po sestupu z MSFL hrál Divizi D, ve které se umístil na druhém místě a ihned tak postoupil zpět do MSFL a sezón 2017/18 a 2018/19, kdy působil pouze v I.B třídě Zlínského kraje (klub dával přednost juniorskému týmu v tehdejší Juniorské lize.) Nejlepší umístění Slovácka B v MSFL jsou dvě čtvrtá místa ze sezón 2003/04 a 2014/15.

V posledním třetiligovém utkání vyhrálo Slovácko B nad Kroměříží 1:0, když se v 89. minutě trefil hlavou Cicilia. „Vstup a celá první polovina zápasu, patřila našim hráčům, bohužel z množství střeleckých pokusu se našim hráčům nepodařilo skóroval. Ještě úvod druhého poločasu jsme začali podobně, ale postupem času nás soupeř dostal pod tlak a hlavně ze standardních situaci si vypracoval šance, které ale neproměnil. V závěru se po rychlém protiútoku přiklonilo na naši stranu štěstí, kdy po centru Pernici, skóroval hlavou Cicilia,“ zhodnotil utkání trenér Slovácka B Pavel Němčický. Výhra nad Kroměříží byla první výhrou rezervy Slovácka v tomto ročníku MSFL. V předešlých zápasech dokázala rezerva remízovat 1:1 s Frýdkem-Místkem a 3:3 s Uherským Brodem. Prohru 1:2 si připsala se Sigmou Olomouc B. Kádr trenéra Pavla Němčického je tradičně velmi mladý, většina hráčů pochází z mládežnické líhně Slovácka, někteří z nich už mají na svém kontě ligové minutky nebo reprezentační starty v mládežnických kategoriích.

Naše áčko v posledním utkání prohrálo 2:1 s Baníkem Ostrava B, když se gólově prosadil Puža. Mužstvo však sahalo po plném bodovém zisku, do gólového konce však nedokázalo dotáhnout žádnou ze svých slibných příležitostí a naopak Baník po rychlém brejku vstřelil vítězný gól na 2:1. V pátečním utkání budou chtít naši fotbalisté tuto prohru odčinit a na konci zápasu oslavit zisk tří bodů. Přijďte v pátek na Tržiště hnát kluky za vítězstvím!


Soupiska 1. FC Slovácko B

Brankáři: Josef Andrés, Jiří Borek

Obránci: Tomáš Vincour, Radim Olšanský, Vojtěch Bartoš, David Pisár, Gorats Stojmenov, Rober Janás, Ondřej Porč, Vojtěch Pak

Záložníci: Aldin Ibrahim, Marek Polášek, Martin Vincour, Aleš Kočí, Libor Pernica, Pavel Juroška, Miroslav Tomaštík, Martin Kudela

Útočníci: Robert Knotek, David Kratochvíla

Hlavní trenér: Pavel Němčický Asistent trenéra: Zdeněk Botek