FC Velké Meziříčí 2:1 (1:0) 1. FC Slovácko B

Góly: 8. Dolejš, 90.+4. Mucha – 74. Pernica.

Rozhodčí: Havlín - Nápravník, Soukal

ŽK: 1:0. Diváci: 295.

FC Velké Meziříčí: Kolář – Puža (89. Sysel), Komínek, Mucha, Vašíček – Dolejš (58. Mezlík), Šuta (83. Pavlík), Demeter, Karmazín, Nedvěd – Plichta.

1. FC Slovácko B: Borek - Merdovič, Stojmenov (83. Pisar), Machalík (90. Kočí), Kratochvíla (65. Aldin), Juroška, Pernica (90. Bartoš), Olšanský, Vincour, Polášek, Kudela


Po začátečním hvizdu se k první střele dostalo Slovácko, ovšem nějak výrazně branku Koláře neohrozilo. V 7. minutě nakopl Komínek balón na Dolejše, hostují obránce si však špatně rozuměl s brankářem Borkem, který se odhodlal pro míč vyběhnout z brány, této chyby využil Dolejš a krásně Borka přehodil – 1:0. Po gólu se hra ustálila a probíhal spíše boj ve středu hřiště s řadou nepřesností na obou stranách. Až ve 29. minutě se k nebezpečné hlavičce dostalo Slovácko, Kolář však zakončení hostujícího útočníka lapil. V 31. minutě kopal volný přímý kop Nedvěd, jeho technickou střelu však hostující gólman bez větších obtíží vykryl. Ve stejně minutě se ke střele dostal jeden z hostující hráčů Slovácka, mířil však jenom do rukavic Koláře.

Na začátku druhého poločasu se stala nepříjemná věc v podobě zranění Petra Dolejše, který si v souboji s protivníkem vyhodil rameno, věřme, že Petr bude co nejdříve zpátky na hřišti!

V 58. minutě z hranice vápna napřáhl nebezpečně Karmazín, jeho přízemní střela však o decimetry Borkovu bránu minula. O minutu později se do velké šance dostal Plichta, zvolil však velmi slabé a nepřesné zakončení jen do rukavic hostujícího brankáře. V 72. minutě hosté vyrovnali, když si s vysokým balónem ve vápně neporadil Kolář, jeho chyby využil Pernica, který neměl problém poslat míč do odkryté brány – 1:1. V 78. minutě si krásně zpracoval hostující Pernica míč na hranici velkého vápna a jedovatou střelou pořádně vystrašil Koláře. Hráči Slovácka drželi naše hráče v hlubokém obranném bloku, tutové šance se jím však už nedařilo vytvořit. V nastavení zápasu zahrávali naši hráči poslední standardku, ujmul se jí Nedvěd a poslal nebezpečný míč do vápna, který si ve skrumáži těl našel Muchu a ten poslal míč za záda bezmocného Borka – 2:1!

Naši hráči tak poprvé v této sezóně MSFL zvítězili doma a berou ze zápasu tři důležité body!


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Zápasu by dnes slušela remíza, ale naštěstí nám vyšel poslední kop do vápna a dotlačili jsme tam vítězný gól. Slovácko určitě nejlepší tým s kterým jsme hráli, pro ně dnes ve finále smůla, ale oni si body nahrají jinde. Hosté byli dominantní na míči, ale musím pochválit naši obrannou fázi, kdy jsme toho soupeři v našem vápně moc nedovolili a jejich náznaky nebezpečných akcí většinou dobře zablokovali nebo přerušili. Strašně důležitá výhra s těžkým sokem, ale stínem utkání je další zranění našich hráčů.



Sestřih utkání