V rámci prázdninové přípravy jsme zúčastnili pětidenního fotbalového kempu v Koněšíně, kde jsme kromě intenzivního trénování také utužovali kolektiv - ten je samozřejmě velmi důležitý. Předposlední den kempu jsme se přesunuli do Třebíče, kde jsme odehráli celodenní turnaj Třebíč Open. V tomto turnaji jsme se utkali s týmy jako Zbrojovka Brno, Dynamo České Budějovice, FŠ Třebíč. Celkově jsme se umístili na 5. místě z 9 družstev.

O týden později 28.8. následoval turnaj ve Vážanech nad Litavou, kterého se účastnilo 12 týmů. Tentokrát zde byli 2 týmy Slovácka, Slavia Kroměříž, Zbrojovka Brno, Prostějov a další. Na tomto turnaji jsme vybojovali konečné 7. místo.

A zatím třetí a poslední turnaj „Domčův sen“, na který jsme byli pozváni, se odehrál 4.9. v Brně.

Slovo pořadatele:

Myšlenka pořádat tento charitativní turnaj vznikla, když se Dominik léčil na Klinice dětské onkologie FN Brno se závažným onkologickým onemocněním. Domča miloval fotbal a jeho snem bylo, až se uzdraví, uspořádat fotbalový turnaj a jeho prostřednictvím podpořit NFDO Krtek, který pomáhá svou činností onkologicky nemocným dětem a jejich rodičům. Bohužel ke konci roku 2018 Domča nemoci podlehl. Jeho rodina, přátelé, spoluhráči a trenéři z fotbalového klubu, kde hrál, se rozhodli založit spolek Domčův sen a tím začít plnit jeho přání. Od roku 2019 pořádáme fotbalový turnaj, který je nejen sportovní, ale i celospolečenskou akcí. Cílovou skupinou jsou rodiny s dětmi, pro které je připraven bohatý doprovodný program a celodenní zážitek. Hlavním smyslem akce je mimo vysoké sportovní úrovně také aktivní zapojení hráčů a týmů do podpory charitativního projektu a uvědomění si hodnoty zdraví pro život. Hráči se, většinou poprvé, stávají donátory nadačního fondu a mohou se tak zapojit svou činností - hrou - do pomoci druhým. Součástí akce je také sbírka finančních prostředků a prezentace aktivit NFDO Krtek.

Tento turnaj byl pro nás všechny velmi silným zážitkem. A to nejen obsazením turnaje, profesionální organizací, ale hlavně díky jeho poslání a odhodláním tento sen splnit. Jsme velmi rádi a vážíme si toho, že jsme mohli být součástí a pomoci naplnit Domčův sen.

Turnaje se zúčastnili 4 dívčí a 18 chlapeckých týmů z nichž bych rád zmínil např. FC Baník Ostrava, SFC Opava, FK Frýdek Místek, 1. FC Slovácko, MFK Karviná. Kluci v základní části turnaje vybojovali postup do stříbrné skupiny, kterou jednoznačně vyhráli. Celkem odehráli 9 zápasů (4 v zákl. skupině a 5 ve stříbrné skupině). Z toho 6 zápasů vyhráli, 2 prohráli a jeden remizovali. Celkově se umístili na krásném 7. místě a za sebou nechali týmy jako Baník Ostrava, Frýdek-Místek, FŠ Třebíč nebo FC Sparta Brno a FC Žďas Žďár n. Sázavou.

Více informací o tomto charitativním turnaji lze najít na www.domcuvsen.cz

Ve stejný den se odehrálo první kolo krajského přeboru mladších a starších přípravek v Jihlavě s Bedřichovem a Jihlavou. Bohužel se nepovedlo tyto zápasy přeložit na jiný termín a tím umožnit, aby se mohlo zúčastnit obou akcí více hráčů.

Tento a příští týden následují první kvalifikační kola Turnaje mládeže 2021/22, kde budou letos bojovat kluci z kategorie U10 a U11. Tento turnaj se hrál v minulých letech pod názvem „Ondrášovka Cup“. Tentokrát se první kolo odehraje ve Velkém Meziříčí: U10 ve čtvrtek 9.9. a U11 v úterý 14.9. vždy začátek ve 13:00.

Robin Kašpar, Dušan Smejkal - trenéři