SK Sigma Olomouc B 2:0 (2:0) FC Velké Meziříčí

Góly: 21. Spáčil, 31. Šíp.

Rozhodčí: Mrázek – Kostelník, Koláček

ŽK: 2:2. Diváci: 100.

SK Sigma Olomouc B: Stoppen – Spáčil, Kotouč (C), David, Šíp (46. Slavíček), Hadaš, Piňa (87. Cubo), Grygar (82. Bednár), Uriča, Galus, Látal (46. Grečmal)

FC VM: Kolář – Puža, Berka, Šuta (41. Malata Mi.), Nedvěd, Plichta, Demeter P., Demeter R., Karmazín (68. Vošmera), Mucha (C), Vašíček (73. Malata Ma.)


Úvodní pasáž sobotního dopoledního utkání přitom vyznívala pro celek z Vysočiny poměrně nadějně. Už v páté minutě měli hosté ruce nad hlavou, když balon do branky dopravil Plichta.

Ten stál na zadní tyči po prodloužené standardní situaci, jenže rozhodčí vyhodnotili jeho postavení jako ofsajdové a branka tak neplatila.

O chvíli později napřáhl za velkým vápnem Robin Demeter a jeho pěkná střela orazítkovala tyčku olomoucké svatyně. A tak opět zafungovalo otřepané nedáš, dostaneš.

Útočník Sigmy si šikovně došel pro faul na hranici velkého čtverce hostujícího celku a Spáčil z následného trestného kopu otevřel skóre zápasu – 1:0.

K vidění byla dál vyrovnaná partie, jenže chvíli po půlhodině hry udeřili olomoučtí mladíčci podruhé. Tentokrát jim k tomu ovšem výrazně napomohli hráči Meziříčí. Po jejich zbytečné ztrátě balonu následoval rychlý brejk, který zakončil Šíp druhým gólem.

Po změně stran celek z Vysočiny otevřel hru, což domácím dávalo možnosti pro rychlé brejky. Žádný z nich ale k úspěšnému zakončení nedovedlo.

Jenže ani Velké Meziříčí se do vyložené příležitosti nedostalo, podruhé za sebou tak vyšlo střelecky naprázdno.

Zdroj: Ždárský deník


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Dnešní zápas byl s minimem šancí na obou stranách, bohužel domácí své využily a my ne. Škoda, že nám nebyl uznán gól pro ofsajd z kraje zápasu a poté o moment později Robin Demeter orazítkoval pouze tyč. Momentálně nemáme ani potřebné štěstí, že bychom přežili nějakou gólovku soupeře a sami dali z ničeho branku. Do dalšího zápasu máme co zlepšovat, hlavně v útoku, ale samo to nepůjde.


Sestřih utkáni

Úvodní foto: SK Sigma Olomouc