Turnaj se z důvodu konání MOL Cupu na stadionu U Tržiště odehrál na UMT za ZŠ Školní. Počasí bylo skvělé a kluci vstupovali do turnaje s tím, že by se opět chtěli probojovat až do finálového turnaje, který se bude konat příští rok na jaře. Aby postoupili do druhého předkola a měli šanci zabojovat o kvalifikaci, tak se museli umístit nejhůře na druhém místě. Tohoto předkola ve Velkém Meziříčí se zúčastnilo 6 týmů: FC Slovan Rosice, FC Svratka Brno, FC Kuřim, TJ Ježek Rantířov a RDR Akademie. Celkem se ve stejný den odehrálo 16 takovýchto turnajů po celé ČR. Dohromady tedy bojovalo o postup do druhého předkola 96 týmů a postupovat jich bude pouze 32!

Turnaj se pro FCVM vyvíjel dobře. První dva zápasy s RDR Akademie a FC Slovanem Rosice skončili jednoznačnou výhrou pro FCVM. Poté následoval zápas s FC Svratka Brno, která je v předešlém ročníku porazila. Po dramatickém začátku si kluci pohlídali výhru a udělali velký krok k postupu. Následující zápas proti FC Kuřim se bohužel nevyvíjel ve prospěch našeho týmu a po několika nevyužitých šancích se kluci nakonec museli smířit s prohrou 4:2. Poslední zápas proti TJ Ježek Rantířov byl opět jednoznačný ve prospěch kluků z FCVM. Tímto si zajistili postup do druhého předkola, které bude rozlosováno z postupujících týmů.

Nyní už víme, že druhé předkolo se odehraje v PO 27.9. v Havlíčkově Brodě. Soupeři, se kterýma se FCVM utká o postup jsou: FC Slovan Havl. Brod, SK Kavas Větrov, SK Benešov, AFC Humpolec a FŠ Třebíč. Držme proto klukům palce, aby se jim povedlo postoupit i z druhého předkola a mohli zabojovat o finále. Svojí hrou a bojovností by si to určitě zasloužili.

Trenéři: Robin Kašpar, Dušan Smejkal