FC Velké Meziříčí 1:0 (0:0) FK Frýdek - Místek

Gól: 53. Dolejš.

Rozhodčí: Tomanec Josef - Drozdy Luboš, Nápravník Jan ŽK: 4:2.

Diváci: 195.

Sestava FC VM: Kolář – Puža, Komínek, Mucha, Berka (70. Bouček) – Dolejš (87. Marek Malata), R. Demeter, Šuta (87. Karmazín), P. Demeter, Nedvěd – Plichta (90. Mirek Malata).

Sestava FK Frýdek - Místek: Květon – Velner (C), Juříček, Kučera, Konečný, Vengřinek (82. Janša), Manzia (45. Byrtus), Tamajka, Raab, Kovařík, Hykel


Dopolední utkání 9. kola MSFL proti Frýdku - Místku aktivněji odstartovali hosté, když se ve třetí minutě dostali ke střele, kterou Kolář lapil do svých rukavic. V 5. minutě se ke slovu dostali naši fotbalisté, Dolejšovo zakončení však gólmanovi hostů neudělalo vrásky na čele. V 11. minutě vyslal krásnou střelu Šuta, skončila bohužel jen na břevně hostující branky. V 19. minutě zahrával soupeř standardku z větší vzdálenosti a dostali se z ní do nebezpečného zakončení hlavou, které minulo bránu Koláře o centimetry. Ve 34. minutě vystřelil po vtipném uvolnění Robin Demeter, gólman hostů však neměl větší problém střelu chytit. Ve 40. minutě opět střílel nebezpečně Šuta, jeho technická střela však neskončila v bráně. Na konci poločasu se dostal po rohu Robina Demetera k nebezpečné hlavičce Komínek, gólman Květon však vytáhl bravurní zákrok.

Na začátku druhého poločasu šel do vedení náš tým, když se po kolmé přihrávce Šuty dostal k balónu ve vápně agilní Dolejš, který si nejprve poradil kličkou se soupeřovým obráncem, aby pak zakončil střelou, kterou gólman pouze jen vyrazil zpátky k Dolejšovi, který už neměl s dorážkou za brankovou čáru problém - 1:0.

V 59. minutě se dostali do zajímavého brejku hosté, početní přesílení však vyřešili naštěstí špatně, Kolář střelu z úhlu lapil. V 67. minutě se pokusil z půlky hřiště překvapit Dolejš brankáře hostů, chyběly centimetry a diváci na Tržišti mohli vidět fotbalovou parádu. V 69. minutě se do zajímavého zakončení dostal Robin Demeter, bohužel o kousek minul pravou stranu brány hostů. V 74. minutě se do samostatného úniku dostal jeden z hostujících hráčů, který však zvolil slabé zakončení a gólman Kolář ho vychytal. V 76. minutě se do gólové situace po přihrávce Šuty dostal Plichta, zakončil však slabě do rukavic brankáře hostů. V 89. minutě se k dalekonosné střele odhodlal hostující Hykel, jeho povedený pokus skončil naštěstí jen na břevně branky Koláře. Poté už následoval jen konečný hvizd rozhodčího a naši fotbalisté tak vytěžili z utkání důležité tři body do třetiligové tabulky!


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Chtěli jsme 3 body a máme je. Možná jsme si mysleli, že to půjde snadněji, ale soupeř byl aktivní a šel si do poslední minuty pro vyrovnání, které tak trochu smrdělo ve vzduchu. Naštěstí jsme to zvládli a poprvé v sezóně udrželi nulu. Zápas byl jinak vyrovnaný, remízový, naštěstí to tam Doly po povedené akci nadvakrát dorazil. Strašně důležitý body se soupeřem, kterému jsme odskočili na 6 bodů.


Sestřih utkání