SK Hanácká Slavia Kroměříž, tak zní celý název tohoto tradičního moravského klubu, který byl založen v roce 1919. Nejvýše působila Kroměříž ve druhé nejvyšší soutěži, ve které odehrála celkem 14 ročníků (1934/35 – 1942/43, 1945/46 – 1947/48, 2004/05 a 2005/06). V roce 2006 klub druhou ligu opustil z finančních důvodů a licenci na ročník 2006/07 prodal Opavě. Od sezony 2007/08 hraje Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Do paměti fotbalových fanoušků se také mohla Kroměříž zapsat její pohárovou jízdou v sezóně 2010/2011, kdy jako účastník MSFL skončila až v semifinále, ve kterém nestačila na ligovou Mladou Boleslav. Své domácí zápasy hraje na Stadionu SK Hanácká Slavia Kroměříž s kapacitou 1 529 diváků.

V současné sezóně patří Kroměříží 2. místo se ziskem 24 bodů, na vedoucí Baník Ostrava B ztrácí pouze jeden bod. Kroměříž zatím ochutnala hořkost prohry pouze dvakrát, když nestačila na Sigmu Olomouc B a na Slovácko B. Ostatní zápasy vyhrála. V posledním zápase si Kroměříž poradila s Hlučínem, který porazila 3:0, za kroměřížské se gólově prosadil dvakrát Cupák a jednou Matoušek. Nejlepšími střelci týmu jsou čtyřgólový Cupák a Sklenář.

Trenér Bronislav Červenka má k dispozici celkem mladý kádr, velký počet hráčů pochází z mládežnické líhně nedalekého Zlína. V týmu jsou ale také zkušení hráči, například obránce Tomáš Jeleček, který reprezentoval Českou republiku se silným ročníkem 1992 na ME 2011 hráčů do devatenácti let. Dále pak stálice v podobě obránce Tomáše Matouška či druhou ligou ostřílený útočník Martin Surynek.

Naše áčko v posledním zápase zdolalo na domácí půdě Frýdek - Místek 1:0. Gól vstřelil navrátilec po zranění Dolejš. Týmu náleží po desátém odehraném kole 9. místo se ziskem 14 bodů.

Utkání můžete sledovat ZDE.


Soupiska SK Hanácká Slavia Kroměříž

Brankáři: Jakub Benedikt, Jakub Dostál, Jan Lebánek

Obránci: Tomáš Jeleček, Milan Machálek, Tomáš Matoušek, Erik Mlčoch, Orest Tiahlo, Šimon Vyhlíd, Petr Zavadil, Jan Žiška

Záložníci: Michal Cupák, Ondřej Hapal, Adam Houser, Martin Novotný, Denis Plecitý, Petr Sklenář

Útočníci: Patrik Červenka, Jakub Dočkal, Marián Kovář, Claude Lhotecký, Jiří Sigmund, Martin Surynek, Matěj Votava

Hlavní trenér: Bronislav Červenka Asistenti trenéra: Lukáš Motal a Ivo Světlík Vedoucí mužstva: Jiří Frkal Trenér brankařů: Radek Petr Masér: Jiří Libenský Kondiční trenér: Martin Snídal