FK Blansko bylo založeno v roce 2004, kdy sloučením ASK Blansko a TJ ČKD Blansko vznikl jednotný tým pod společným názvem FK APOS Blansko. Klub začínal v I.A třídě, postupně se však prodral do vyšších soutěžních pater na Moravě a ve Slezsku. V sezonách 2008/09 a 2016/17 působilo v MSFL, v obou případech však ihned sestoupilo zpět do Divize D. Z té v sezóně 2018/2019 opět postoupilo do MSFL. V předčasně ukončené sezoně 2019/20 kvůli pandemii koronaviru získal tým titul mistra Moravskoslezské fotbalové ligy a postoupil do Fortuna národní ligy. Ve druhé nejvyšší soutěží se však tým Blanska příliš neohřál a sestoupil zpět do MSFL.

V aktuální sezóně náleží Blansku 7. místo se ziskem 24 bodů. V posledním utkáni fotbalisté Blanska nestačili na Kroměříž, když s ní prohráli 3:1. Za blanenské se prosadil Tulaydan. Nejlepším střelcem týmu je s devíti přesnými zásahy gabonský záložník Guy Reteno Elekana.

Naše áčko v posledním zápase nestačilo na Uničov, když s ním doma prohrálo 0:2. V tabulce našemu týmu náleží 11. místo s 15 body. Hráči prvního týmu v posledních dvou duelech nedokázali vstřelit gól a 6 inkasovaných gólů není také dobrou vizitkou. Špatnou zprávou je také fakt, že nově příchozí středopolař Patrik Demeter nebude už v podzimní části k dispozici skrz zlomeninu nohy, přejme Patrikovi co nejdřívější uzdravení. V Blansku se však bude hrát opět nový zápas a je jenom na mužstvu samotném, s jakou zodpovědnosti a zápalem do hry nastoupí. Věřme, že naše první mužstvo přiveze z Blanska dobrý výsledek. Jedeme Velmez, jedeme!

Utkání můžete sledovat ZDE.


Soupiska FK Blansko

Brankáři: Petr Nešetřil, David Záleský

Obránci: Dominik Blažík, Tomáš Chyla, Tomáš Feik, Václav Minařík, Marcel Pyš, Filip Smrčka

Záložníci: Štěpán Alexa, Moussa Paul Bakayoko, Lamine Fall, Marcel Hladký, Miroslav Kroutil, Marek Mach, Guy Reteno Elekana, Jakub Tenora, Nikola Todorič,

Útočníci: Tomáš Machálek, Jiří Tulajdan

Hlavní trenér: Petr Vašíček Asistent trenéra: Erik Mihola Trenér brankařů: Jaromír Piták Vedoucí mužstva: Karel Pernica Masér: Alexandr Malits ml.