FC Velké Meziříčí 7:0 (3:0) FC Fastav Zlín B

Branky: 7. Plichta, 26. Demeter, 38. Dolejš, 54. Demeter, 69. Plichta, 84. Demeter, 87. Demeter (pen.)

Diváci: 110

Rozhodčí: Pospíšil – Tomanec, Drozdy.

FC VM: Kolář – Puža (82. Malata Mar.), Bouček (62. Šuta), Dolejš, Nedvěd (82. Karmazín), Plichta (72. Vošmera), Malata Mir. (82. Vašíček), Demeter, Komínek, Mucha, Urbánek.

FC Fastav Zlín B: Bachůrek – Němeček, Slovák (68. Mach), Kulíšek, Pafka (46. Jura), Mlýnek V., Bobčík (68. Chrudina), Mlýnek M., Hrdlička, Pobořil (46. Lehký), Nečas (46. Strachoň).


Od začátku zápasu byli aktivnější naši fotbalisté. Už v 7. minutě se krásně uvolnil mezi třemi hráči Dolejš, který následnou přihrávkou našel na zadní tyči Plichtu, ten si s velkou šancí poradil a vstřelil první gól utkání, 1:0. Hra se pak trochu srovnala, hosté se však velice pomalu dostávali do tempa a nějak výrazně Koláře neohrozili. Ve 30. minutě náš tým vstřelil druhý gól, když Dolejš našel na velkém vápně Robina Demetera, který přesnou střelou nedal hostujícímu gólmanovi šanci, 2:0. O sedm minut později se gólově prosadil také agilní Dolejš, když Puža vybojoval balón a přihrál na Boučka, který poslal centr do šestnáctky Zlína, míč se odrazil právě k Dolejšovi a ten pohotově zakončil, 3:0.

Do druhého poločasu trenér hostů vystřídal rovnou tři hráče, ti však nedokázali zastavit gólové hody našeho týmu. V 54. minutě zahrával Robin Demeter rohový kop, který dokázal zatočit rovnou do brány překvapeného brankáře Bachůrka, 4:0. Naši hráči ve hře dominovali. V 69. minutě vstřelil gól po pěkné kombinaci útočník Plichta, 5:0. V posledních 10 minutách se ještě dvakrát prosadil v pohodě hrající Robin Demeter, který v dnešním zápase vstřelil čtyři góly a pečetil tak jasnou výhru 7:0. V příštím zápase zajíždí náš tým na půdu rivala z Nového Města na Moravě. Utkání se hraje v sobotu 6.11. od 14:00.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Nejvíc si dnes cením, jak k tomu kluci přistoupili a splnili vše, co jsme si řekli v kabině před zápasem. Na hřišti jsme vypadali jako tým a jen tak se dá uspět, ale nebudeme si nic nalhávat, dnes to mladým ševcům moc nešlo a dost nám to ulehčili. Každopádně kluci zaslouží pochvalu a doufám, že nás to nakopne do příštího zápasu s Vrchovinou.


Sestřih branek