Oba za sebou máme teprve první chvíle jako trenéři a zatím si je moc chválíme. Tato půl sezóna byla z našeho hlediska povedená. Na tréninku nás bývá dvacet, s tím, že někteří se připojili po náboru v září, někteří se naopak odpojili. Kluci trénovali jak měli, samozřejmě s občasnými výjimkami, ale ty se vždy najdou. V trénincích se snažíme zaměřovat hlavně na práci s míčem, první dotek a celkový pohybový rozvoj; koordinaci, síla, rychlost, obratnost,.. vše v rámci různých her, aby to kluky bavilo. Během tréninků nejsou žádné problémy, všichni vždy vše splní a jejich snahu musíme pochválit. Jediným “problémem” je příliš mnoho zájemců o post brankáře.:) Při zápasech se pak nedbá na výsledky, i když chápeme, že je to pro kluky také důležité. My si všímáme spíše věci, které děláme v tréninku a jak se posouvají v týmových dovednostech, které ke hře patří. Kromě posledního domácího zápasu, kde jsme byli takový “přešlí”, musíme kluky za jejich snahu a pracovitost pochválit. Je na nich vidět zapálení a chuť se zlepšovat a to je nejdůležitější.

V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat všem rodičům za spolupráci a toleranci, taky se to teprve učíme. Komunikace probíhala bez komplikací, aspoň z našeho pohledu. Zvláště pak děkujeme těm, z kterých se stávali trenéři, nesmírně nám tím pomohli.

Teď se přesouváme do tělocvičny, kde budeme trénovat zhruba do půlky prosince, poté budou mít kluci volno a sejdeme se znovu druhý týden v lednu.

Snad se opět sejdeme s dobrou náladou a chutí do společné práce!

Trenéři: Mirek Malata, Marek Malata