ČSK Uherský Brod 2:2 (1:0) FC Velké Meziříčí

Branky: 12. Josefík, 50. Michalec (pen.) – 64. Nedvěd, 87. R. Demeter (pen.)

ČK: 83. Pavlík

Diváci: 183

Rozhodčí: Grečmal – Slabý, Ogrodník

ČSK: Jícha – Pavlíček, Lorenc (88. Košák), Vrága, Nevařil, Švrček, Mančík (55. Strachoň), Sklenář (73. Malenovský), Venený, Josefík, Michalec (88. Gettler)

FC VM: Dubec - Vašíček (59. Pavlík), Mucha (21. Urbánek), Komínek, Nedvěd - Puža, Demeter P., Šuta (88. Sysel) , Demeter R., Dolejš - Plichta (59. Malata Mir.)


Uherský Brod do zápasu vstoupil lépe a už ve 12. minutě šel do vedení po hlavičce Josefíka. Náš tým měl chvíli po obdržené brance šanci na vyrovnání, když Vašíček našel centrem Plichtu, který hlavičkovým pokusem bránu minul. Ve 42. minutě měl z malého vápna tutovou šanci Robin Demeter, bravurním zákrokem ho však vychytal brankář Jícha.

Ve 49. minutě nařídil rozhodčí Grečmal penaltu po ruce Puži. Domácí Michalec následným pokutovým kopem zvýšil na 2:0. V 64. minutě stál na správném místě Nedvěd a po nebezpečně zahraném rohovém kopu poklidil míč za záda gólmana Jíchy. V 83. minutě viděl Martin Pavlík za svoje počínání druhou žlutou kartu a šel tak předčasně ze hřiště. V 86. minutě byl faulován Nedvěd a sudí Grečmal nařídil druhý pokutový kop. Robin Demeter ustál tíhu okamžiku a následnou penaltu proměnil a vyrovnal tak stav na konečných 2:2.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Z celkového hlediska je remíza spravedlivá, ale být v pozici Brodu, tak jsem zklamaný, protože vedení doma 2:0 později proti 10 hráčům se musí uhrát. Já naopak musím kluky pochválit, že hráli až do konce a i přes vyloučení jsme dokázali vyrovnat. Ve hře jsme byli mírně lepší, ale domácí byli nebezpeční z brejkových situací a pokud by některé dohráli lépe, tak bychom dnes nevyrovnali.


Sestřih utkání:


Další utkání sehraje náš tým na domácí půdě. V neděli 24.4. přijede na Tržiště Sigma Olomouc B. Zápas začíná v 10:15.

Úvodní foto: pro Deník/Jakub Formánek