FC Velké Meziříčí 0:1 (0:0) SK Sigma Olomouc B

Gól: 89. Langer

ČK: 57. Mucha

Diváci: 272

Rozhodčí: B. Soukal – J. Mayer, J. Julínek

FC VM: Dubec - Bouček, Puža, Mucha (C), Vašíček (90+1. Plichta) - Nedvěd, Urbánek, Demeter R., Demeter P., Dolejš - Malata Mir. (58. Sysel)

Sigma B: Trefil - Slavíček, David, Bednár, Sláma - Šíp (76. Grečmal), Buchal, Fabiánek, Langer, Piňa (90.+3 Michl) - Fiala (67. Galus).


První příležitost si ve 12. minutě vypracovali hosté, když těsně minul branku Dubce ukrajinský obránce Buchal. O pár minut později se po rohovém kopu opět do zajímavé šance dostal Buchal, z blízkosti však jeho zakončení dokázal Dubec vyrazit. Po půlhodině hry si dokázali šanci vytvořit také naši hráči, kdy centrovaný balón Vašíčka našel hlavu Muchy, jehož následná hlavička o pár decimetrů minula bránu Trefila.

V 57. minutě se po dlouhém nákopu hostů řítil na naší bránu Piňa, obránce Mucha ho zfauloval a rozhodčí Soukal se rozhodl udělit červenou kartu. Sigma B poté začala hře dominovat, náš tým byl v hlubokém obranném bloku, hosté si však nedokázali vytvořit nějakou vážnější šanci. V 82. minutě zahrával Nedvěd standardní situaci, nebezpečně nakopnutý míč se dostal po nedorozumění olomouckých k Urbánkovi, který zakončil a překonal brankáře Trefila, toho bohužel na brankové čáře dokázal zaskočit obránce Buchal a míč dostal do bezpečí. V 89. minutě se po rohovém kopu dostal k odraženému balónu Langer, který první trefou trefil Sysla a z druhého odrazu už bohužel následnou střelou dokázal překonat brankáře Dubce a rozhodl tak o osudu celého utkání.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Momentálně převládá velké zklamání z výsledku díky obdržené brance v závěru zápasu. V první půli jsme hráli do 30. minuty zbytečně s respektem k soupeři a až ke konci poločasu jsme se osmělili i my. Na to jsme chtěli navázat i do druhé půle, ale bohužel naše plány ovlivnila zbytečná červená karta. Zbytek zápasu jsme se soustředili na obranu a spoléhali na standardní situace. Jednu se nám málem podařilo proměnit, ale štěstí dnes nebylo na naší straně. Soupeřovi se naopak podařilo dohrát odražený roh a my tak nemáme nic. Co se týče přístupu, tak nemám hráčům co vytknout a je škoda, že jsme neudrželi remízu.


Sestřih utkání


Další utkání sehraje náš tým venku v sobotu 30.4. od 14:30 proti FK Frýdek-Místek.

Úvodní foto: NovinyVM.cz