SK Hanácká Slavia Kroměříž, tak zní celý název tohoto tradičního moravského klubu, který byl založen v roce 1919. Kroměříž nejvýše působila ve druhé lize, ve které odehrála celkem 14 ročníků (1934/35 – 1942/43, 1945/46 – 1947/48, 2004/05 a 2005/06). V roce 2006 klub druhou ligu opustil z finančních důvodů a licenci na ročník 2006/07 prodal Opavě. Od sezony 2007/08 hraje Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Do paměti fotbalových fanoušků se také zapsala pohárová jízda v sezóně 2010/2011, kdy jako účastník MSFL skončila Kroměříž až v semifinále, ve kterém nestačila na ligovou Mladou Boleslav.

V kádru trenéra Bronislava Červenky můžeme vidět řadu zkušených hráčů. Defenzivními oporami týmu jsou Jeleček s Machálkem. O kreativitu v záložní řadě se stará Cupák, který je také nejlepším střelcem Hanácké Slavie. V letošním ročníku MSFL si připsal 10 přesných zásahů. V ofenzivní činnosti jsou nebezpeční zejména Houser a mladíček Lhotecký, oba si připsali na své střelecké konto shodně devět gólů.

Kroměříž do jarní části vstoupila čtyřmi vítězstvími v řadě. Poté přišel tak trochu výsledkový útlum, když podlehla překvapivě Otrokovicím, prohrála s rivalem na postup Sigmou Olomouc B, poté nestačila na Frýdek-Místek a v posledním utkání remizovala 3:3 s Hlučínem, kdy vyrovnávající gól na 3:3 vstřelila v 90. minutě. Kroměříž se v tabulce nachází na 2. místě se ziskem 56 bodů.

Naše áčko v posledním zápase prohrálo s Frýdkem-Místkem 2:0. Naši hráči nepodali příliš povedený výkon, naopak Frýdek-Místek hrál s velkou chutí. Svěřenci trenéra Šimáčka si poslední vítězství připsali 3.4. ve venkovním duelu proti Slovácku B. Poté přišly dvě remízy s Otrokovicemi a Uherským Brodem a následně smolná prohra se Sigmou Olomouc B. Jak se tým chystá na nedělní zápas s Kroměříží a co od něj očekává trenér Jan Šimáček? „Příprava je klasická jako na každého soupeře a nijak speciálně se neliší. Od zápasu očekávám, že Kroměříž jako favorit na postup bude diktovat tempo hry a bude se hrát asi podle jejich not. Nám se poslední dobou výsledkově nedaří, takže budeme hrát defenzivněji, na brejky a musíme oproti minulému týdnu vše zlepšit,“ sdělil lodivod našeho týmu. Přijďte naše hráče v neděli podpořit a hnát je za vítězstvím.

Jedeme Velmez, jedeme!


Soupiska SK Hanácká Slavia Kroměříž

Brankáři: Jakub Benedikt, Jakub Dostál, Jan Lebánek

Obránci: Tomáš Jeleček, Milan Machálek, Tomáš Matoušek, Erik Mlčoch, Orest Tiahlo, Šimon Vyhlíd, Petr Zavadil

Záložníci: Michal Cupák, Adam Houser, Lukáš Hroník, Martin Novotný, Denis Plecitý, Petr Sklenář

Útočníci: Petr Červenka, Jakub Dočkal, Marián Kovář, Claude Lhotecký, Martin Surynek, Matěj Votava

Hlavní trenér: Bronislav Červenka Asistenti trenéra: Lukáš Motal a Ivo Světlík Vedoucí mužstva: Jiří Frkal Trenér brankařů: Radek Petr Masér: Jiří Libenský Kondiční trenér: Martin Snídal