Do zápasu nově zasáhl slovenský středopolař Jozef Halcin (2004), který na podzim nastoupil k pěti třetiligovým zápasům za Start Brno. Do utkání také nastoupil v 80. minutě hráč béčka Vít Winterling. Do fotbalového procesu se také po zdravotních problémech vrátil Petr Dolejš.


FC Velké Meziříčí 1:2 (0:2) FC Hlinsko

Góly: 66. Císař - 7. Jeřábek, 27. Křivka

Sestava FCVM: Hamza (46. Lancman) - Votava, Žalud, Hron, Malata Mar., - Jonáš, Halcin, Karmazín, Havlík (73. Dolejš), Chodák (46. Císař) - Malata Mir. (80. Winterling)


Hodnocení trenéra Milana Volfa: Chtěli jsme být více aktivní oproti zápasu s Rosicemi, ale běžecky jsme působili unaveněji. Hráči Hlinska byli živější a nedávali nám prostor na nějakou kombinaci a tak v prvním poločase, navíc proti silnému větru, jsme se vůbec nedostávali do hry a inkasovali dvě jednoduché branky. První, když jsme řešili odkop přes střed hřiště místo po straně a poslali jsme tak soupeře do šance, kterou proměnil, druhou, když jsme si nepohlídali prostor při rohovém kopu. Těší nás ovšem, že se hráči snažili přenést do zápasu kombinace, které trénujeme. Druhý poločas jsme předvedli několik rychlých akcí, zvláště po levé straně a snížili po pěkném úniku. I když jsme si jednu velkou šanci na vyrovnání ještě připravili, bohužel jsme ji neproměnili. Ceníme si, že se únavu snažili kluci překonat, ale v závěru jsme již neměli síly na vstřelení branky.


V dalším přípravném utkání nás čeká SK Moravská Slavia Brno. Morenda, jak se klubu z druhého největšího města v republice přezdívá, po podzimní části obsadila 12. místo v KP Jihomoravského kraje. Utkání je naplánované na sobotu 10.2., čas výkopu bude v 10:00 a bude se hrát opět na umělce ve Velkém Meziříčí.

Úvodní foto: NovinyVM.cz