FC Velké Meziříčí 1:1 (1:0) TJ Sokol Tasovice

Góly: 34. Žalud - 81. Lapeš

Rozhodčí: Půček Martin – Kolář Jaroslav, Haminger Milan

Diváci: 191

Sestava FCVM: Lancman - Sysel, Žalud, Hron (C), Krejčí - Guttler (62. Havlík), Kokorský, Šuta, Jonáš (87. Raus), Svoboda - Malata Mir.

Sestava Tasovic: Klímek - Železný (46. Bakaj), Hrazdílek, Navrátil, Cihlář, Šuba (46. Ryška), Lapeš, Moravec (72. Pazdera), Garčic (59. Štancl), Blahoudek (C) (90. Pacula), Švarc


Sestřih gólů z utkání:


Hodnocení trenéra Milana Volfa: Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a neinkasovat. Začátek utkání byl opatrný a bylo znát, že se hraje o veledůležité body. První zahrozili hosté, když v úvodu utkání obrovskou šanci neproměnil Pavel Lapeš. Od desáté minuty jsme přebírali iniciativu a vytvářeli jsme si šance. Žádnou nadějnou jsme bohužel neproměnili, prosadili jsme se až dalekonosnou, krásnou střelou Šimona Žaluda. Tasovice měly ještě jednu příležitost, když sklepávačku zakončily střelou vysoko nad bránu. Druhý poločas se hosté tlačili za vyrovnáním, měli převahu, ale takovou neplodnou. My jsme postupně nedokázali udržet déle vepředu míč, ale nákopy soupeře kluci výborně uskákali. Bohužel žádný z brejků jsme nevyužili. U vyrovnávací branky jsme udělali taktickou chybu, když jsme nepřerušili akci na půlce. I když byli hosté v podčíslední, dokázali míč udržet a po centru ze strany srovnal Pavel Lapeš. V poslední minutě jsme měli ještě možnost strhnout výhru na naši stranu, ale z nadějné pozice z trestného kopu jsme netrefili branku. Kluky chválím, protože se vydali ze všech sil a oproti podzimnímu výsledku a výkonu jsme se rapidně zlepšili. Měli jsme ale vytěžit více než jeden gól ze šancí v prvním poločase. Ztratili jsme tedy dva body. Ztráta mrzí o to víc, protože jsme inkasovali až v závěru zápasu. Musíme se naučit vyhrávat zápasy i jen 1:0. Nedá se nic dělat, zkusíme překvapit v příštím utkání v Líšni.


V dalším utkání vyzveme venku béčko Líšně. Duel 19. kola Divize D bude mít výkop v 15:00.

Úvodní foto: NovinyVM.cz