Příprava týmu začala již v lednu, kdy hráči absolvovali dva tréninky týdně a jeden výcvikový blok v posilovně u Davida Oudy. Od března se pak tréninky konaly třikrát týdně venku na fotbalovém hřišti, což umožnilo hráčům získat potřebnou herní praxi a zlepšit své dovednosti s míčem.

Tým je složen z 26 hráčů a jedné hráčky. Tréninky jsou zaměřeny zejména na zlepšení kondice hráčů, rozvoj fotbalových dovedností a herních strategií.

V rámci přípravy absolvoval tým několik turnajů a přátelských utkání. Na turnaji Winter Cup v Brně se umístil na skvělém druhém místě ve zlaté skupině a na Starez Cupu dosáhl třetího místa ve stříbrné skupině. Dalším velkým úspěchem bylo první místo na turnaji v brněnských Tuřanech, kde se střetl s týmy z Česka, Slovenska a Rakouska. Vedle turnajů tým také úspěšně absolvoval několik přátelských utkání s týmy SK FŠ Třebíč, Žďár, Měřín, Bory a Jívoví.

Nadcházející jarní část sezony přinese soutěžní zápasy v krajském i okresním přeboru. Hned 6. dubna 2024 se mladší žáci v rámci krajského přeboru postaví proti soupeři ve Velké Bíteši.

Účast hráčů na trénincích a aktivitách se pohybuje kolem 80%, což svědčí o jejich vůli a snaze zlepšovat se. Poděkování patří nejen trenérům, ale také rodičům za jejich úsilí, které věnují na podporu svých dětí v jejich sportovních aktivitách.

Díky tomu všemu je tým mladších žáků připraven na výzvy, které přinese jarní část fotbalové sezóny 2023/2024, a doufá, že zopakuje, nebo i překoná dosavadní úspěchy.

Trenéři: Robin Kašpar, Dušan Smejkal, Michal Koudelík