Počet diváků: 205. Rozhodčí: Mrázek Petr - Zaoral Vít, Slováček Adam.

Ve velkém vedru a dusnu dnes začala nová sezóna MSFL. Náš tým nastoupil v nových červených dresech, v sestavě dnes poprvé hrál od začátku Sysel, soutěžní debut v našem mužstvu si připsal záložník Nedvěd a také Mirek Malata. Sestava áčka jinak nastoupila v klasickém složení.

Start zápasu spíše patřil domácímu Uničovu. Už ve 3. minutě musel gólman Kolář zneškodnit střelu domácího kanonýra Krče. Také v 10. minutě se musel gólman Kolář vyznamenat, nebezpečnou střelu však vyrazil mimo tři tyče. V 16. minutě se do šance dostal také Velmez, ovšem střela skončila jen na tyči domácí branky. Ve 24. minutě poprvé udeřilo naše áčko, Plichta se na hranici velkého vápna uvolnil a přízemní střelou k tyči nedal domácímu brankářovi šanci. Ve 44. minutě zahrával domácí Vichta přímý kop, Kolář jeho střelu vyrazil. Do kabin obě mužstva odcházela za stavu 0:1. Do druhého poločasu vstoupilo lépe naše mužstvo a v 55. minutě po uvolnění Dolejše a jeho centru hlavičkoval do protipohybu domácího gólmana Šuta, 0:2. V 59. minutě zahrávali domácí roh, na přední tyči zůstal neatakovaný Můčka a hlavou poklidil míč do sítě, 1:2. V 67. minutě vystřelil Vichta, hostující Kolář opět střelu vyrazil na roh. V 70. minutě špatně odhadl výběh brankář Kolář, ale domácí hráči jeho chybu nedokázali potrestat. V 74. minutě byl faulován v pokutovém území Dolejš, s nařízenou penaltou si bez problému poradil Demeter, 1:3. V dalších minutách utkání už se toho moc nestalo, Uničov se snažil o vstřelení kontaktní branky, ale naši hráči už žádné zdramatizování nedopustili.

Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Dnešní zápas se mi hodnotí krásně, při trenérské premiéře mezi muži mi kluci dali krásný dárek. Není nic lepšího než vyhrát v prvním zápase, který vedete v pozici hlavního trenéra. V zápase jsme splnili veškeré taktické plány, které jsme si v kabině řekli,dobrý blok s rychlým brejkem. Hráči Uničova byli lepší na míči, ale v prostorech ne pro nás nebezpečných a když už něco prošlo, tak jsme se dokázali zastoupit a navzájem si pomoc. Dnes jsme vypadali jako jeden tým a pouze tak můžeme něčeho dosáhnout. Škoda, že jsme za stavu 2:0 dostali branku z rohu a domácí tak pustili zpět do hry, nakonec nás uklidnila penalta na 3:1 a dá se říct, že jsme si konec už pohlídali. Je potřeba si výhru vychutnat a od následujícího tréninku už myslet na další zápas.

V dalším kole vyběhne áčko doma proti ČSK Uherský Brod. Zápas se odehraje v neděli 16.8., v 10:15 na Tržišti.