Jak s odstupem času hodnotíš poslední dva prohrané zápasy, v čem vidíš příčinu toho, proč mužstvo neuspělo?

Prohrát se dá, ale po nějakém výkonu a přístupu. To, co jsme v těchto dvou zápasech předvedli, nemělo nic společného s tím, jak bychom chtěli hrát. Je pravda, že zdravotní stav některých hráčů a s tím spojená tréninková účast se na těchto zápasech mohla projevit, ale dostat takové debakly nemůžeme, ať už jsme v jakémkoliv rozpoložení, výmluvy se hledají těžko. To, co jsme budovali 9 kol, jsme spláchli těmito zápasy do záchodu.

Co říkáš na současnou situaci okolo covidu, začne se ještě hrát nebo se zápasy budou dohrávat na jaře?

V pátek jsem byl na zasedání klubů MSFL a celá situace se řešila asi hodinu a půl. Odsouhlasilo se, že se kluby budou dál chystat na dohrávání podzimní části nebo aspoň její části. Minimálně 14 dní se budeme normálně připravovat a dle domluvy na přelomu října a listopadu bychom měli vědět, zda vláda opatření uvolní nebo ne. Pokud budeme optimisti, tak se odhlasovalo, že se bude první zápas hrát o víkendu 14-15.11. a odehrají se minimálně 3 kola nebo dle klimatických podmínek i více kol. Pokud by se situace nelepšila, tak se podzim nedohraje a zbylé zápasy se budou dohrávat už od 28.2.2021. Všeobecný názor je takový, že se na podzim dohrálo, ale každý věří v zázrak a odehrání něčeho na podzim, protože na jaře by se muselo odehrát 23 kol a to je pěkná nálož.

Jaký teď čeká mužstvo tréninkový program?

Jak už jsem říkal, teď nás čeká normální program, ale omezen dle vládního nařízení, kdy se musí trénovat v oddělených skupinkách. Trénovat budeme 4 krát týdně a doufáme, že na začátku listopadu budeme vědět, zda se ještě něco odehraje nebo ne. Pokud ano, tak se měnit nic nebude. Pokud se to zruší, tak budeme trénovat do konce listopadu, pak kluci dostanou v prosinci volno a sejdeme se netradičně už na začátku ledna.

Na co se s hráči nejvíce v tréninku zaměříte?

Jelikož jsme omezení skupinkou maximálně o 6 hráčích, tak to o herních věcech moc nebude. Určitě to bude z větší části o dobití baterek, protože tréninkových výpadků jsme měli v posledních týdnech moc, takže kondice bude hrát prim a s tím vše spojené. Jinak se budeme věnovat všem věcem co je potřeba, jak nám to omezení dovolí, musíme se s tím vyrovnat, podmínky mají až na béčka všichni stejný.

Jak je těžké udržet hráče motivované k tréninkům, když je na konci týdne nečeká vrchol v podobě mistrovského zápasu?

Já si myslím, že nejsme v situaci, abychom mohli něco podcenit. Dostali jsme se do problému sami a sami si musíme pomoct a kvalitním tréninkem to začíná. Samozřejmě trénovat a nevědět zda se bude hrát je složitý, ale my nemůžeme kalkulovat a budeme se chystat na 100%.

Jak zatím hodnotíš podzimní sezónu, s čím jsi spokojen a s čím naopak ne?

Když se kouknu do tabulky, tak to žádná sláva samozřejmě není, chybí nám 3 body k průměru a další 3 body ke spokojenosti. Nejhorší je, že na to kluci mají, ale na to se nehraje. Až do oněch zmíněných posledních dvou kol nám fungovala nad očekávání obrana, kdy jsme patřili k nejlepším v soutěži, bohužel po těchto zápasech jsme mezi nejhoršími. Celkem dost prostoru dostali i místní kluci. Prvních 9 kol, i když se prohrálo, tak byl přístup k zápasu v pořádku. Co nás trápí nejvíce, jsou neustálé změny v sestavě z různých důvodů. Ani jednou jsme nehráli v plné sestavě, každý zápas máme 2-3 změny v sestavě a to se musí projevit. Dále nás trápí výsledky venku a s tím spojená produktivita, nedat 5 zápasů po sobě ani jeden gól je unikum. Musíme věřit v lepší zítřky, ale samo to nepůjde.

Co bys vzkázal fanouškům v této nelehké době?

Je to jednoduchý, snažme se dodržovat omezení, ať jsme všichni zdraví a můžeme se zase sejít na fotbale.