FC Slovan Havlíčkův Brod je od roku 2014 s výjimkou jedné sezóny stálým účastníkem Divize D. Vůbec nejlepší umístění dosáhl Slovan v této soutěži v sezóně 2014/2015, kdy obsadil čtvrté místo. Havlíčkův Brod také dvakrát vyhrál Krajský přebor Vysočiny, konkrétně v sezónách 2006/2007 a 2013/2014. Klub byl založen v roce 1911 pod názvem SK Sázavan, díky čemuž je řazen mezi nejstarší sportovní kluby na Vysočině. Klubové barvy jsou černá a bílá. Své domácí zápasy odehrává na stadionu Na Losích s kapacitou 2 700 diváků. Slovan Havlíčkův Brod je také významně spojen s Tomášem Součkem, který je odchovancem klubu. Souček přestoupil loni z pražské Slavie do londýnského West Hamu a celková suma se v přepočtu vyšplhala na 520 milionů korun. Zhruba deset procent z této částky připadá na základě smlouvy klubů (a výchovnému) právě havlíčkobrodskému Slovanu.

Kádr Havlíčkova Brodu je složen zejména z mladých hráčů, kteří mají zkušenosti z mládeže Jihlavy, Jablonce či domácího Slovanu. Pilířem týmu je středopolař Jindřich Kučera, který prošel právě jmenovanou Jihlavou, za kterou nastoupil do jednoho prvoligového utkání. Dále působil ve třetí líze například v Chrudimi, ve střížkovské Bohemce či Kolíně. Jeho přihrávek může využívat trio šikovných mladíků v ofenzívě Brodu - rychlonohý křídelník Jan Bajer, ofenzivní univerzál Daniel Fikar a útočník Jan Žila.

Naše áčko má za sebou 6 přípravných utkání, ve kterých pětkrát vyhrálo a pouze jednou prohrálo. Nejlepšími střelci přípravy jsou třígólový Plichta s Pužou. Kádr prvního týmu po nedohrané sezóně v MSFL doznal určitých změň. V áčku už nebudou diváci moct vídat čtveřici hráčů, konkrétně gólmana Krubu, obránce Kriegsmanna a středopolaře Mezlíka a Pokorného. Do klubu naopak přišel defenzivní univerzál Jiří Urbánek z FC PBS Velká Bíteš, záložník David Sargsyan z Vysočiny Jihlava. Z Jihlavy se také vrátil křídelník Filip Vošmera, který s fotbalem ve Velkém Meziříčí začínal. Čtvrtou posilou je středopolař David Ráliš, jenž působil v MFK Chrudim. Svěřenci Jana Šimáčka budou chtít předvést dobrý a zodpovědný výkon, který bude korunován postupem do prvního kola MOL Cupu. Přijeďte naše kluky v pátek podpořit do Havlíčkova Brodu!


Zápasová fakta

Poslední soutěžní vzájemný zápas se odehrál v roce 2015 v Divizi D. Utkání skončilo 1:1.

V zápase může dojít na souboj bratrů Pavlíků či Kolářů.

V mládeži Havlíčkova Brodu působil dříve Kolář, Pavlík, Vašíček či Plichta.

V roce 2007 jsme s Havlíčkovým Brodem vypadli v předkole poháru po penaltách 3:2.

Poslední mistrovské utkání našeho týmu se odehrálo před 286 dny.


Soupiska FC Slovan Havlíčkův Brod

Brankáři: Mazánek, Soukal, Kolář

Obránci: Cakl, Dejl, Dočkal, Malimánek, Peca, Turek

Záložníci: Kučera, Pabousek, Pavlík, Synecký, Trinh

Útočníci: Bajer, Fikar, Šilhart, Žila

Hlavní trenér: Josef Soural Asistenti trenéra: Jindřich Adamec a Pavel Mazánek Vedoucí mužstva: Oldřich Mazánek Manažér týmu: Milan Meloun Lékař: Martin Pertl