FC Slovan Havlíčkův Brod 0:3 (0:1) FC Velké Meziříčí

Góly: 27. Plichta, 77. Mucha, 80. Demeter

Sestava FC VM: Kolář – Pavlík (80. Malata Mar.), Mucha, Komínek, Vašíček (67.Malata Mir.) – Ráliš (56.Šuta), Puža, Urbánek, Karmazín (56. Demeter), Nedvěd – Plichta

Na střídačce: Sysel, Dubec

Rozhodčí: Havlín Marek, Nápravník Jan, Terber Ondřej


Hned v první minutě zahrával přímý kop Nedvěd, po jeho zahraní se do hlavičky dostal Mucha, bránu však v zajímavé pozici minul. O minutu později vyslal ze své kopačky Karmazín nebezpečnou střelu, domácí Mazánek jí však vytěsnil na roh. V 17. minutě se dostali ke slovu domácí, křídelník Bajer našel ve vápně Žílu, ten však ve slibné pozici neskóroval. O minutu déle se k průniku dostal agilní Pavlík, zvolil přihrávku pod sebe, avšak žádného ze spoluhráčů nenašel. V 21. minutě si naběhl Kučera na dlouhý balón, na hranici vápna si však míč špatně zpracoval a Kolář míč lapil do svého bezpečí. O dvě minuty později se domácí dostali do své největší šance v prvním poločase, když se Žila dostal do zakončení ve skluzu, trefil však jen tyč. Ve 24. minutě se dostal k postrannímu samostatnému úniku Ráliš, situaci však nezvládl vyřešit gólově. O tři minuty později poprvé udeřil náš tým, po autovém vhazování se k centru dostal Pavlík, který ve vápně našel Plichtu, který si v nelehké pozici poradil skvěle a hlavou překonal domácího gólmana Mazánka – 0:1. Ve 39. minutě se dostal k zajímavé technické střele Nedvěd, gólman Slovanu však jeho pokus bezpečně lapil.

Po poločasové přestávce byli aktivnější domácí. V 50. minutě se dostal do úniku po straně Žíla, bránu Koláře však netrefil. Po rohovém kopu v 55.minutě se dostal k hlavičce Kučera, gólman Kolář však jeho hlavičku bezpečně chytil. V 60. minutě se dostal Komínek po rohovém kopu k odraženému míči, v těžké pozici však bránu přestřelil. O pět minut déle se po Demeterově centru dostal hlavou k zakončení Šuta, domácí obránce však jeho pokus vykopl z brankové čáry. V 72. minutě se dostal do zakončení opět Šuta, jeho štiplavá střela v bráně neskončila. V 77. minutě se naši hráči gólově prosadili po druhé, když Nedvěd zahrával přímý kop, který si našel hlavou Mucha0:2. O dvě minuty později přes Pužu neprošel domácí Kučera, Puža si kličkou dovolil na nejbližšího havlíčkobrodského obránce, který ho zfauloval v pokutovém území a pískala se penalta. Následující penaltu Demeter neproměnil, z dorážky se však už gólově prosadil – 0:3. V 83. minutě se po centru Marka Malaty dostal do šance jeho bratr Mirek, ve slibné pozici však nedokázal prostřelit domácího Mazánka. Naše áčko zápas zvládlo a postupuje tak do prvního kola MOL Cupu, ve kterém se 11.8. 2021 utká doma s Rosicemi.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Jeli jsme si pro postup a ten máme, s výsledkem je spokojenost. Bohužel to je tak jediné, s čím jsme dnes spokojeni. Naše hra se musí do soutěžních zápasů výrazně zlepšit. V soutěži bychom měli s touto hrou problémy. Bohužel nás dále trápí neustálé změny v sestavě. Doufáme, že do prvního zápasu s Benešovem se situace zlepší a bude zdravotně k dispozici většina kádru.


Sestřih branek z utkání

Foto: Deník