Jak hodnotíš letní přípravu? Splnila tvá očekávání?

Letní příprava byla rozdělena do dvou bloků, první červnový, který už byl zhodnocen a druhý červencový. Bohužel musím říct, že hlavně červencový nebyl dle našich představ a tam jsem nespokojený. Místo toho abychom vše ladili na první MU, tak jsme neustále museli z různých důvodů improvizovat a nevyladili jsme vůbec nic.

Co ti ukázaly přípravné zápasy?

Popravdě řečeno toho moc nebylo, díky absencím jsme nehráli ani jednou v podobné sestavě dvakrát za sebou, navíc byl zrušen zápas se Zbrojovkou Brno kvůli špatnému terénu. Pozitivem bylo, že jsme si vyzkoušeli i jiné rozestavení a je dosti možné, že se k němu v určitých zápasech nebo v průběhu utkání budeme dostávat.

S jakým cílem půjde mužstvo do MSFL?

Důležité bude dobře vstoupit do soutěže a bodovat hned od začátku, to ale budou mít všechny týmy stejný. Uvidíme, jak nám to sedne a kde se budeme pohybovat, v kádru proběhla určitá výměna a asi chvíli bude trvat, než se to vyladí. Kádr máme určitě na klidný střed tabulky.

Co očekáváš od zápasu s Dolním Benešovem?

Těžko říct, oba týmy hráli ostrý zápas loni v říjnu. Po fotbalové stránce neočekávám ani z jedné strany super fotbal, první zápasy budou spíše o přístupu, nasazení a kdo bude víc chtít.

Je kádr před startem sezóny definitivně uzavřen?

Momentálně ano, ale přestupové okno je otevřeno a není vyloučeno, že dle situace budeme muset zasáhnout ke změnám.

Jak si spokojen se šířkou a kvalitou kádru?

Šíře kádru je dostatečná, zkušenostmi jsme oslabili, ale měli bychom to nahradit dravostí mladších kluků. Vše ukáže prvních 5-6 kol a pak budeme případně reagovat.

Pro fanoušky se mění do nové sezóny hrací den domácích zápasů. Nově se bude hrávat v sobotu od 10:15. Proč se klub rozhodl udělat tuto změnu?

Všude se zkouší nové věci, my jsme začátky domácích zápasů řešili i s hráči a dali na jejich prosbu. Covidová pauza změnila myšlení nás všech, hráči si zvykli na volné víkendy a tímto hracím dnem a časem jsme jim vyšli vstříc. Tím nechci říct, že na diváky kašleme, to v žádném případě, máme jedny z nejlepších v soutěži, ale chtěli jsme něco změnit. Uvidíme, jak budou diváci reagovat a nikde není psáno, že to takhle bude i na jaře. Po podzimu si vyhodnotíme plusy a mínusy a rozhodneme se jak to bude na jaře. Navíc si nebudeme nic nalhávat a je možné, že se zápasy se budou hrát i bez diváků vzhledem ke covidové situaci a pak je úplně jedno, kdy budeme doma hrát, k tomuto stavu však doufám nedojde.

Co bys vzkázal fanouškům před startem MSFL?

Aby se jich vrátilo do hlediště, pokud to bude možné, co nejvíce a podporovali nás jako dříve. Myslím, že máme jednu z největších návštěvností a hrát doma před cca 500 diváky je super a toto nám může závidět většina týmů. My se budeme snažit diváky pobavit a přesvědčit, že i v sobotu v 10:15 je fotbal super hra.