FC Velké Meziříčí 1:1 (1:1) FC Dolní Benešov

Góly: 45+2. Plichta – 15. Kubík

Rozhodčí: Slováček, Denev, Rygl

ŽK: 3:3.

Diváci: 284.

FC Velké Meziříčí: Kolář – Pavlík, Komínek, Mucha, Puža – Dolejš, Šuta (66. Bouček), Urbánek (80. Malata Mir.), Demeter, Nedvěd – Plichta.

FC Dolní Benešov: Baránek - Wojatschke (46. Sobek), Koňařík, Massaniec, Rubý, Moravec, Blahuta (80. Hrdlička), Pecuch , Labuda (49.Latka), Wybraniec, Kubík


Do prvního kola MSFL vstoupili aktivněji naši fotbalisté. Hned po 30 sekundách hry se po hezké patičce Nedvěda dostal k centru Puža, který našel hlavu Plichty, do míče však dal velmi malou razanci a gólman Baránek jeho pokus chytil. Ve 3. minutě se do zakončení hlavou po rohovém kopu dostal Komínek, mířil však nepřesně. Od 12. minuty se však obraz hry úplně změnil. Hosté začali být aktivnější a po přímém kopu skoro z půlky hřiště se dostali do nepřesného zakončení. Ve 14. minutě se úplně stejná situace opakovala, tentokrát jí však hosté využili a Kubík prostřelil Koláře – 0:1.

Naši hráči zůstali po gólu jak opaření a v 18. minutě musel vytasit skvělý zákrok Kolář proti nebezpečné střele hostujícího Labudy. O čtyři minuty později se Kolář vyznamenal proti Labudovi znova, když se po velké chybě Pavlíka na půli hřiště dostal Labuda do šance, střelu hostujícího záložníka Kolář vyrazil mimo dosah domácí branky. Ve 25. minutě se dostali ke slovu naši fotbalisté, když Šuta obešel ve středu hřiště jednoho protihráče a velmi přesnou kolmicí našel Nedvěda, který mohl pokračovat sám na bránu, míč si však špatně převzal. Ve 29. minutě hosté rozehrávali roh na přední tyč, Kolář však stál na správném místě a míč za svá záda nepustil. O minuty později se na pravé straně uvolnil Dolejš, na jeho následnou přihrávku však Plichta v zajímavé pozici ve velkém vápně o centimetry nedosáhl. Ve 37. minutě se dostali hosté do velké šance, když aktivní Labuda přešel přes tři hráče, ve vyložené pozici však trefil tyč. Ve 39. minutě se na straně opět šikovně uvolnil Dolejš, místo přihrávky do vápna však volil střelu z velkého úhlu, bránu netrefil. Ve 45. minutě se dostal k zakončení ze střední vzdálenosti Šuta, bránu vysoce přestřelil. V nastavení druhého poločasu vybojoval Demeter míč na levé stráně velkého vápna, z jeho kopaček vyslal přesný centr na zadní tyč, kde číhal Plichta a hlavou vyrovnal skóre zápasu- 1:1.

V druhém poločase se obraz hry změnil. Naši fotbalisté začali výrazně diktovat tempo hry a Dolní Benešov se nedostával do žádných příležitostí. V 58. minutě nacentroval Dolejš na hlavu Demetera, ten však v dobré příležitosti o kousek minul bránu. O pět minut později se Demeter dostal k další hlavičce po rohu Nedvěda, opět však jeho zakončení nešlo mezi tři tyče. V 73. minutě se k odraženému skákavému míči na hranici velkého vápna dostal opět Demeter, v zajímavé pozici bohužel bránu minul. V 73. minutě vyslal do vápna povedený centr Bouček, nabíhající Pavlík na zadní tyči však balón vůbec netrefil. V 80. minutě vyslal velmi štiplavou dalekonosnou střelu Mucha, gólman Baránek jeho střelu vyrazil jen před sebe a střídající Mirek Malata měl před sebou odkrytou branku. Jenže skákavý balon nezkrotil dobře a hostující obrana stihla jeho dorážku zlikvidovat. V 84. minutě centroval Pavlík na zadní tyč, kde se pohyboval Plichta, ten však nemířil hlavou přesně. V 88. minutě se dostal k zajímavé střele Dolejš po výměně míče s Boučkem, jeho střela však postrádala přesnost. Naši fotbalisté tak v prvním zápase Moravskoslezské fotbalové ligy remizovali s Dolním Benešovem 1:1. V příštím zápase zajíždí na půdu Znojma.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: „Inkasovaný gól nás trošku rozhodil. Vstup do zápasu jsme totiž jinak měli slušný. Po změně stran jsme si vytvořili tlak, ale ani jednu z několika dobrých příležitostí jsme nedokázali proměnit. Ztracené body musíme získat někde venku,“ zhodnotil pro Žďárský deník kouč áčka.


Sestřih utkání

Úvodní foto: Jaroslav Loskot / Žďárský deník