Na začátku třicátých let se fotbal těší velké popularitě, například na sportovní klání do Polné odjíždí z našeho města autobus, 5 nákladních aut, 5 osobních aut a značné množství fanoušků na jízdních kolech. V roce 1931 se stal novým předsedou klubu doktor Otakar Schück, který nahradil dlouholetého předsedu doktora Vališe. Již v březnu roku 1931 začíná SKVM působit v nejnižší základní župní soutěži, IV. Třídě. Tato třída byla tehdy hrána jednokolově na jaře. Naše mužstvo soutěž vyhrálo a postoupilo tak do III. Třídy. V roce 1931 také vzniká druhý fotbalový klub ve Velkem Meziříčí, SK Jas. První zápas proti SK Jas měl slavnostní atmosféru. Na zápas se přijel podívat předseda župy kapitán Brada se župním tajemníkem Melicharem. Gólem v poslední minutě zvítězil náš SKVM 5:4. Pozdější rivalita těchto dvou klubů byla důležitá pro meziříčský fotbal, protože kluby se navzájem poměřovali a tím se zvyšovala úroveň hry samotné, ovšem v roce 1935 SK Jas ukončuje sportovní činnost a jeho fotbalový odbor se přesouvá do SK VM.

Zápasy ve III. Třídě zvládli naši hráči bez ztráty bodů a kvalifikovali se tak na turnaj s ostatními vítězi okrsků třetí třídy, kde se rozhodovalo o postupujícím do II. Třídy. Náš tým tento turnaj vyhrál a postoupil tak do II. Třídy (poté přejmenována na 1.B třídu). Ve druhé třidě naši fotbalisté nehráli druhé housle, ba naopak, po prvních kolech (soutěž se hrála dvoukolově) byli na druhém místě tabulky. V odvetách si náš tým vedl podobně úspěšně a bylo z toho druhé místo, které nakonec zaručovalo místo na kvalifikačním turnaji do 1.A třídy. Tohoto dvoukolového turnaje se zúčastnili čtyři týmy (SK Hodonín, DSK Třebíč, SK VM, SK Líšeň). První dva postupovali do 1.A třídy. Náš klub tento turnaj vyhrál a během tří let tak dokonal třetí postup do vyšší soutěže. Naši fotbalisté tak postoupili do třetí nejvyšší soutěže v Československé republice (výš už byla jen divize a 1.liga), pro město i klub byla tato soutěž velice prestižní. Nejúspěšnější období v I.A. třídě přišlo na podzim v roce 1935, po kterém náš tým skončil na prvním místě tabulky. Jaro se však hrubě nepovedlo a tým se propadá až na osmé místo tabulky. Zajímavou osobností našeho klubu byl v tomto období mladý gólman Vladimír Doležal, který na sebe upozornil v utkání župních výběrů. Následně se o něj zajímaly jak SK Židenice, tak AC Sparta Praha, nakonec hrál v nejvyšší soutěži za SK Olomouc ASO. V sezoně 1939/40 s Olomoucí vyhrál Českomoravský pohár, byl také povolán do reprezentace na utkání s Dánskem, do zápasu však nezasáhl. V roce 1935 odstoupil s pozici předsedy dr. Schück, ale dále se věnoval práci pro fotbalový klub. Jeho životní osud byl ovšem krutý, v roce 1942 zahynul s celou rodinou v nacistickém koncentračním táboře.

Novým předsedou klubu byl zvolen doktor Peck. Za jeho působení klub podal návrh přihlásit SKVM mezi kluby s placenými hráči fotbalu, také se klub intenzivně zabýval plánem na vybudování nového fotbalového stadiónu, který by vyhovoval divizním (tehdejším druholigovým) podmínkám. Bylo vybrané místo za budovou gymnázia, podařilo se také shromáždit finanční prostředky, válečné události následujících let však tyto plány zhatily.