1. SC Znojmo FK 2:3 (0:1) FC Velké Meziříčí

Góly: 33. Plichta, 61. Dolejš, 64. Šuta. - 67. a 90+1 Okleštěk

Rozhodčí: Marek Daniel - Mayer Jan, Hudec Martin.

Diváci: 250

1. SC Znojmo FK: Kofroň - Basic (46.Březina), Goncalves (72. Ferreira da Silva), Kirschner (C), Kočik (85. Bakaj), Krakovčík, Moučka, Okleštěk, Papež, Prokeš (46. Fládr), Žalud.

FC Velké Meziříčí: Kolář - Bouček (53. Vašíček), Puža, Komínek, Pavlík - Dolejš, Urbánek, Karmazín (89. Malata Mir.), Šuta (75. Sysel) , Demeter - Plichta


Trenér Jan Šimáček udělal v sestavě dvě změny oproti prvnímu zápasu s Dolním Benešovem. Místo Nedvěda nastoupil na středu zálohy Karmazín a místo zraněného Muchy brousil levý kraj obrany Bouček. Do zápasu vstoupili aktivněji naši fotbalisté. V první minutě se k míči dostal Demeter, který pohlednou patičkou našel Šutu, ten přihrávkou vybídl nabíhajícího Plichtu, který byl na hranici pokutového území zfaulován. Šuta však s následujícím přímým kopem z dobré pozice naložil bídně. Ve 3. minutě udělala domácí obrana chybu, míč vybojoval Pavlík, který centrem našel Plichtu v malém vápně, ten však bránu vysoko přestřelil. V šesté minutě se poprvé ke slovu dostali domácí. Nebezpečnou standardku však lapil gólman Kolář. V 15.minutě byli domácí velice blízko ke skórování, míč směřující do brány však velice pohotově zblokoval Komínek. Ve dvacáté minutě zakombinoval Šuta s Demeterem, druhý jmenovaný našel přesnou přihrávkou Plichtu, jehož nebezpečnou střelu zblokoval domácí obránce na roh. Ve 33. minutě se naši fotbalisté mohli poprvé radovat. Dolejš se dostal k míči na půli hřiště a povedeným centrem našel nabíhajícího Plichtu, který pohotově přehodil domácího brankáře, 0:1. O dvě minuty později se k zajímavé střele dostal Okleštěk, gólman Kolář jeho nebezpečnou střelu vyrazil na roh.

Do druhého poločasu vstoupili živěji domácí fotbalisté. Ve 48. minutě se k centru odhodlal Okleštěk, našel nohu Goncalvese, jeho zakončení však postrádalo razanci, takže Kolář neměl problém balón chytit do svých rukavic. V 52. minutě se opět k zajímavému centru a zakončení dostali domácí, ovšem bez gólového efektu. V 61. minutě podruhé udeřili naši fotbalisté, když se Demeter dostal do brejkové situace, kterou vyřešil perfektní přihrávkou na Dolejše, ten si také poradil náramně, když udělal kličku domácímu brankáři a do odryté brány vstřelil gól na 0:2. O minutu později vykopával Kolář přesný míč na Demetera, ten si navedl míč na střed a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Šutu, který technickou střelou nedal domácímu gólmanovi šanci, 0:3. V 67. minutě snížili domácí skóre, když krásným technickým kopem přehodil Okleštěk z levé strany velkého vápna Koláře. 1:3. Až do 80. minuty nebyla k vidění žádná vážná šance na obou stranách. Až právě v 80. minutě se Demeter opět dostal do brejku, Karmazín si svým náběhem řekl o následnou přihrávku, v zakončení však trefil pouze nohy domácího gólmana. V 90+1. minutě Znojmo zdramatizovalo utkáni, když do vápna vyslal střílený centr Okleštěk, který zapadl za záda překvapeného Koláře, 2:3. Do konce utkání už nebyly k vidění žádné šance a naše mužstvo si z venkovního zápasu odváží velmi cenné tři body!

Další utkání odehraje áčko v rámci MOL Cupu, když v prvním kole přivítá na Tržišti FC Slovan Rosice. Zápas se odehraje ve středu 11.8. od 18:00.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Za výsledek jsem strašně rád. Je vidět, že když kluci plní strategický plán, tak se výsledek dostaví a je to hlavně odměna pro ně. Chtěli jsme hrát ve středním bloku a na rychlé brejkové situace, se kterými mají domácí problémy. Vše nám vycházelo a mohli jsme přidat ještě další branky. Minusem je zbytečná komplikace ke konci zápasu, kdy jsme si nechali dát 2 branky a utkání nedohráli takticky, hráče na to určitě máme. Jinak byl zápas vyrovnaný, domácí byli více na míči, což se dalo čekat. My jsme byli ale nebezpečnější. Rozhodla kvalita s efektivitou v koncovce a naši rozdíloví hráči. Všichni hráči zaslouží pochvalu za odpracovaný zápas.


Sestřih branek: