FC Velké Meziříčí 4:2 pp FC Slovan Rosice

Góly: 10. Urbánek, 75. Pavlík, 111. a 120. Demeter - 38. Fila, 90.+ 2. Sedláček.

Rozhodčí: Denev. ŽK: 3:2. Diváci: 335. Poločas: 1:1.

Velké Meziříčí: Kolář – Vašíček (81. Komínek), Mucha, Puža, Bouček (61. Pavlík) – Sysel (58. Mezlík), Urbánek, Nedvěd, Karmazín (58. Dolejš, 90.+8. Marek Malata) – Mirek Malata (58. Demeter), Plichta.

Rosice: Juran – Šenk (58. Koláčný), Kršák, Praks (90.+6. Vítámvás), Novák (64. Selinger), Buchta (58. Černý), Fila (75. Dobrovodský), Drbal, Sedláček, Malár, Šíp.


Do prvního kola MOL Cupu vstoupili živěji naši fotbalisté. Hned v 9. minutě se k odraženému míči dostal Karmazín, který šikovně prostrčil balón na Urbánka, Urbánek si s naloženou šanci poradil a prostřelil hostujícího Jurana, 1:0. V 11. minutě se ke střele dostal Novák, jeho zakončení však chyběla přesnost a razance. Ve 13. minutě se do velké šance dostaly Rosice, tentokrát však hostující hráč netrefil vůbec bránu Koláře. V 17. minutě se dostal do zakončení z rohu Plichta, avšak bez gólového efektu. Ve 29. minutě odhadl špatně vyběhnutí Kolář, hostující Novák však hlavičkou naštěstí minul bránu. Ve 36. minutě dostal v krajním prostoru míč Mirek Malata, zajímavou přihrávkou vybídl k zakončení Plichtu, ten však bránu netrefil. O minuti později hosté vyrovnali, když se k odraženému míči ve vápně dostal Fíla a krásnou střelou nedal Kolářovi šanci, 1:1. Ve 43. minutě zblokoval nebezpečnou střelu Puža. Do kabin šly oba týmy za nerozhodnutého stavu 1:1.

Ve druhém poločase se obraz hry změnil. Rosičtí drželi častěji míč na svých kopačkách a vytvářeli si nebezpečné příležitosti. Mezi 50. až 70. minutou Kolář chytil tři velké šance hostů. V 75. minutě se opět vyznamenal gólman Kolář ve velké šanci Rosic, hned po jeho zákroku se náš tým dostal do brejkové situace, když Vašíček vysunul na kraji hřiště Dolejše, který odcentroval, balón se snesl na břevno brány Rosic a odtud se odrazil k Mezlíkovi, který zachoval chladnou hlavu a krásně připravil míč na střelu Pavlíkovi, jenž ostrou střelou z hranice velkého vápna vrátil vedení našemu týmu, 2:1. V 83. minutě zkoušel překvapit dalekonosnou střelou Dolejš hostujícího brankáře, jeho pokus byl však o pár decimetru nepřesný. V 84. minutě vyslal nebezpečný centr Dolejš, Plichta však na jeho pobídku nedosáhl. V 90+2 bohužel hosté vyrovnali, když se prudkou střelou trefil Sedláček, 2:2.

Následovalo prodloužení, ve kterém v 94. minutě vykopl Mucha z brankové čáry gólovou střelu hostů. Ve 110. minutě zahrával standardní situaci z levé strany hřiště Demeter, kopnul jí velice nebezpečně a překvapený Juran lovil balon ze své sítě, 3:2. Ve 113. minutě se do zakončení po brejkové situaci dostal Malata Marek, gólman Juran však jeho střelu zlikvidoval bez větších starostí. Ve 114. a 118. minutě zahrávaly Rosice dvě standardní situace, obrana Velkého Meziříčí si však s nimi poradila. Ve 120. minutě si míč na hranici vápna vyměnil Demeter s Markem Malatou a první jmenovaný dal pojišťující gól na 4:2. Naše áčko tedy postoupilo do druhého kola poháru, o nadcházejícím losu bude klub informovat.

Další utkání odehraje áčko v sobotu 14.8. od 10:15 opět na Tržišti a opět proti Rosicím!


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Cíl do dnešního zápasu jsme splnili, chtěli jsme postup a ten máme. Určitě ale nepostoupil lepší tým. Rosice hráli co jsme očekávali a my bohužel nehráli skoro nic. Musíme poděkovat hlavně Markovi v brance, že nás několikrát podržel. První poločas byl vyrovnaný, ale druhý nám vůbec nevyšel, paradoxně jsme se dostali do vedení a je neuvěřitelný, jak si necháme v nastavení vyrovnat. V prodloužení bylo vidět, že týmy toho mají dost a rozhodla konečně dobře kopnuta standardní situace. Těšíme se na los, kdo k nám přijede, ale do sobotního zápasu si toho musíme hodně říct a pak hlavně na hřišti plnit, dvakrát takové štěstí mít nemůžeme.