FC Baník Ostrava B 2:1 (1:1) FC Velké Meziříčí

Góly: 9. Smékal, 75. Jaroň - 43. Puža.

Rozhodčí: Silný Zdeněk - Volek Stanislav, Koláček Jan.

ŽK: 1:2. Diváci: 120.

FC VM: Kolář – Vašíček (85. Malata Mir.), Komínek, Mucha, Puža – Dolejš, Šuta (68. Mezlík), Demeter, Bouček (48. Karmazín), Nedvěd – Plichta.

Baník B: Murin - Juroška (85. Blahuta), Kulig, Stoklásek, Fulnek (68. Sotorník) - Jaroň, Boháč (68. Harušťák), Chvěja, Zálešák - Martiník (68. Říha), Smékal (90. Holáň).


Na hřišti v Markvartovicích začal celek z Vysočiny slibně. Hned v úvodních minutách zápasu měl dvě nadějné příležitosti, jenže paradoxně udeřilo na druhé straně.

Stoper Mucha chtěl rozehrát do lajny, jenže balon přihrál přesně na nohu jednoho z domácích hráčů. Ti pak nabídnutou příležitost dokonale využili a po ťukesu zakončoval do prázdné branky Smékal - 1:0.

Fotbalisté Baníku byli v dalším průběhu prvního dějství dominantnější na balonu, ale do šancí je obrana hostů nepouštěla. Naopak na druhé straně mohlo několikrát zahřmět, jenže především Plichta neměl svůj den.

Dvě minuty před pauzou se Velké Meziříčí přece jen dočkalo. Odražený balon po standardní situaci vracel do velkého vápna Puža. To se mu podařilo tak dokonale, že střelou na přední tyč zaskočil gólmana Ostravy – 1:1.

Ve druhé půli byla k vidění vyrovnaná partie, v níž ovšem měli ke vstřelení druhé branky blíže hosté. A to hned ve dvou případech.

Nejprve Dolejš nastřelil břevno, v dohrávané situaci pak Plichta nepřenechal balon lépe postavenému Demeterovi a jeho gól následně kvůli ofsajdovému postavení nebyl uznán.

O chvíli později Dolejš připravil balon na úroveň penalty do ideální příležitosti Plichtovi, který si ale míč špatně zpracoval a celá akce následně vyzněla do ztracena.

A přišel zasloužený trest. Čtvrthodinu před koncem zahrávali hosté trestný kop, který ovšem skončil na nohách hráčů Baníku a opět následoval rychlý brejk, na jehož konci se nemýlil Jaroň2:1.

Z platonického tlaku v úplném závěru už se fotbalistům Velkého Meziříčí vyrovnat nepodařilo.

Zdroj: Žďárský deník


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Z našeho pohledu šlo o hodně nešťastný zápas. Místo toho, abychom si odsud odvezli minimálně bod, jedeme domů s prázdnou. Jenže naše šance jsme neproměnili, naopak jsme oba góly Baníku doslova darovali. O body jsme se tentokrát sami připravili.


Sestřih utkání

Úvodní foto: FC Baník Ostrava