Jak se máte? Co nyní z fotbalového hlediska děláte?

Děkuji za optání, zdraví slouží a to je to nejdůležitější. U fotbalu jsem zůstal. Ještě jako aktivní hráč jsem působil mezi rozhodčími, na to jsem navázal i po ukončení kariéry. Navíc jsem vystudoval trenérskou UEFA "A" licenci a po několika štacích u mládeže FC Vysočina, FC Slovan Havlíčkův Brod a A.F.C. Humpolec jsem momentálně u svého premiérového angažmá u mužů a to právě v A.F.C. Humpolec, hrajícího divizi. Píšťalku jsem již pověsil na hřebík z důvodu časové vytíženosti. Ve volném čase se věnuji intenzivně turistice, a to i vícedenní.

Jak jste se vlastně tehdy do Velkého Meziříčí dostal?

Před působení v FCVM jsem hrál za HFK Třebíč divizi. Byla tam skvělá parta a nechyběla kvalita. Tým bojoval do posledního kola o postup do MSFL. Bohužel se to nepovedlo a celý tým necítil podporu klubu. To se mě tehdy hodně dotklo, a když za mnou přišel Jirka Hort (spoluhráč v HFK) s nabídkou, ať s ním jdu do FCVM, nebránil jsem se tomu. Po rozhovorech s panem Necidem a panem Ostrým jsem nenaznal jediný důvod, proč nejít pod dálniční most. Cítil jsem z nich odhodlání a ambice, přesně to, co mi v HFK chybělo. No a tak jsem z divize šel hrát 1.A třídu.

Jak vzpomínáte na hrajícího trenéra Romana Kukletu a jeho trenérské metody?

Bylo mi ctí se s tímto panem hráčem potkat na jednom hřišti. Byl to neuvěřitelný pohodář a hlavně byl vtipný. Co se týče trenérských metod, nebyl to žádný Einstein, ale o to vůbec nešlo. Dokázal v týmu vytvořit skvělou atmosféru. Škoda, že již není mezi námi, s tímto člověkem bych rozhodně na pivo zašel. Měl samozřejmě skvělou kopací techniku. Byl to férový člověk.

Vy jste tehdy během dvou sezón dokázali postoupit z I.A třídy až do divize. To musela být skvělá jízda. Během postupové sezóny z KP jste vstřelil 26 gólů a stal jste se nejlepším střelcem soutěže. Jak vzpomínáte na tyto dvě postupové sezóny?

Na obě krajské soutěže jsme měli nadstandardní tým. V I. A třídě jsme možná ztratili za celou soutěž 4 body, kolikrát naše vítězství bylo rozdílem dvou tříd. V KP naše jízda pokračovala, trošku kousala jen sousední Bystřice. Začalo na nás chodit hodně lidí, Velké Meziříčí zažívalo fotbalový boom. Právě na domácí utkání s Bystřicí dorazilo okolo tisícovky diváků, což byl na KP neskutečný počet. Okolo mě a Jirky Horta se objevili talentovaní mladící jako Zdeněk Mucha, Jarda Krejčí, Franta Pokorný.

Jirka Hort měl prsty v 70% gólů, které jsem nasázel. Byl mým dvorním nahrávačem. Rozuměli jsme si jak na hřišti, tak mimo něj. Těžil jsem též z práce Honzy Karáska.

Poté se na Tržišti začala hrát divize. Jak moc velký skok to pro mužstvo bylo?

První sezóna proběhla celkem v klidu. A jak to bývá, v té druhé přišly starosti. Přijížděli k nám celky téměř z celé Moravy, automaticky jsme hráli Český pohár a lidé tak mohli přijít například na Jihlavu. Soupeři byli samozřejmě kvalitnější a my museli více trénovat a zápasy více bolely. I tak jsem si já osobně zachoval střelecký apetit a nepamatuji si, že bych za sezónu dal v divizi méně než 20 branek. Já vždy říkal, že fotbal začíná až v divizi.

Jaké pro vás byly pohárové zápasy s Jihlavou? Prožíval jste je více než ostatní zápasy?

Vzhledem k tomu, že mě Jihlava fotbalově vychovala a v té době jsem měl do Jihlavy dveře zavřené (pro své názory - řeknu co si myslím), bral jsem tato utkání velice prestižně. Ale soutěžní utkání pro mě bylo vždy důležitější než to pohárové.

Sledujete nějakým způsobem výsledky Velkého Meziříčí?

Samozřejmě, že sleduji. Ne, že bych po každém víkendu ihned hledal jak hrálo FCVM, ale v průběhu týdne na to dojde. Navíc jsem jako trenér v kontaktu s trenérem Šimáčkem.

Co říkáte na současné působení klubu?

Je super, že kluci hrají MSFL. To je hodně náročná soutěž a ta kvalita oproti divizi je neporovnatelná. Navíc je to soutěž atraktivní pro kluky například z Jihlavy, kteří se ještě neprosadí do A mužstva a mají odpovídající kvalitu na MSFL. FCVM takto například pomohl takovému hráči jako je Theodor Gebre Selassie.

Co byste popřál klubu do dalších let jeho existence?

Hlavně dobré lidi v jeho vedení, přízeň diváků a hodně radosti na sportovišti.